maandag 15 september 2014

wat schaft de pot week 37

Ik had al een gezegd dat de oogst uit mijn moestuin terug liep. Klopt niet helemaal ......... ik had me er al bij neergelegd dat er geen courgettes meer van mijn landje zouden komen en wat schetst mijn verbazing...... De planten bloeien nog volop en ik heb de afgelopen week toch nog 5 courgettes kunnen oogsten. 4 ronde bollen en een 'lange' courgette. We hebben ze wel in tempo opgegeten want ze zijn wat zachter dan normaal. De planten bloeien nog en ondanks dat ze wat wit uitgeslagen zijn hoop ik deze week toch nog een paar courgettes te oogsten. Ik denk dat ik deze courgettes verwerk tot chutney.

Hieronder 'wat schaft de pot week 37'  totale kosten € 37,81 (excl.toetjes en lunch/ontbijt, drinken)



maandag:




lamsgehakt op Marokkaanse wijze



met couscous




couscous 500 gram 1,00


rode paprika 4 stuks 1,25


gezeefde tomaten pak 0,39


ui 3 stuks 0,00 eigen moestuin
knoflook 2 teentjes 0,03


lamsgehakt 500 gram 3,25


ras el hanout 1,5 el. 0,10


zout / peper
0,03


gember / kurkuma
0,04


courgette 1 x 0,00 eigen moestuin
wortel 1 x 0,15




6,24 0,89 (7 personen)






dinsdag




stimpstamp met saucijsje



aardappels 1,1 kg. 0,00 eigen moestuin
andijvie bio krop 1,87


mosterd 1 el. 0,04


melk beker 0,10


kruidenzout
0,02


saucijsje 4 stuks 3,80


chutney
0,10 eigen gemaakt


5,93 1,48 (4 personen)






woensdag




gekookte aardappel, sla, gestoofde witlof


spinazie en tartaartje



tartaartjes 4 stuks 4,00


aardappel 1,0 kg. 0,38


ijsbergsalade




ijsbergsla 1/4 krop 0,17


tomaten 2 stuks 0,28


komkommer stukje 0,20


gekookt ei 1 x 0,19


dressing
0,05


witlof bio 2 stuks 1,25


melk scheut 0,02


bindmiddel 1 el. 0,02


spinazie diepvries 1 portie 0,15




6,70 1,68 (4 personen)






donderdag




pasta carbonara




pasta penne 500 gram 0,49


spekjes 2 helften 1,29


courgette  2 stuks 0,00 eigen moestuin
slagroom 2 pakjes 0,94


eigelen 3 dubbeldooiers 0,57


rode paprika 1x 0,33


kruidenzout
0,05


geraspte Parmezaan 0,40


rucola (eigen tuin) handvol 0,00


sperziebonen handvol 0,00 eigen moestuin


4,07 0,68 (6 personen)






vrijdag




nasi met ajam pangang en sate ajam


rijst 400 gram 0,36


wortel 1 x 0,10


prei grote 0,60


sperziebonen hand vol 0,00 eigen moestuin
courgette 1 x 0,00 eigen moestuin
paprika's 3 stuks 0,50


ui 1 x 0,10


nasikruiden 2 el. 0,10




1,76


pangangsaus:




ui 1 x 0,10


knoflook 1 teentje 0,02


gembersiroop flesje 1,14


bouillon stukje 0,04


azijn 100 ml 0,06


rietsuiker 5 el. 0,15


tomatenpuree 100 gram 0,25


water halve liter 0,02


bindmiddel
0,04




1,81








kipfilet 500 gram 3,31








satesaus 1 liter 1,45








zaterdag




kliekjesdag




nasi met ajam pangang en sate ajam


pasta carbonara










zondag




wraps met roerbakgroente en kip



en sla




wraps 8 stuks 0,89


courgette 1 x 0,00 eigen moestuin
paprika 3 stuks 1,07


ui grote 0,00 eigen moestuin
prei grote 0,72


kipreepjes 500 gram 3,69


ijsbergsla kwart krop 0,17




6,54 1,64 (4 personen)

2 opmerkingen:

  1. vindt het toch knap van je wat je allemaal kookt! heb jij dan nooit is geen zin in koken en dan maar snel een diepvries pizza gekocht? ik namelijk regelmatig de laatste tijd ;-( gr madelief

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1-3 keer per jaar bestellen we eten bij de plaatselijke Turkse afhaal. Dan hoef ik een keer niet te koken. Ik heb totaal geen hekel aan koken. Eten bestellen is bij mij altijd een dilemma, je betaald € 20,00 - € 35 euro en voor dit bedrag kan ik een halve (+) week koken.(zuinigheid???) En de diepvriespizza komt hier ook wel eens op het menu maar dan in plaats van brood. Ik vind pizza, pannenkoek, uitsmijter etc geen 'warm eten' dit eten wij in plaats van brood.

      Verwijderen