zondag 28 september 2014

wat schaft de pot week 39

Alle menu's zijn weer bij elkaar opgeteld en de totale kosten voor het 'warme' eten is:

€ 49,46  delen door 7 dagen is: € 7,06 per dag delen door 4 personen is: € 1,76  per persoon per dag.

Uiteraard exclusief ontbijt/lunch/drinken en fruit.
Indicatie kosten ontbijt en lunch: € 1,07 per persoon per dag (incl. Kefir en melk)
drinken: € 0,75 (koffie, ranja,thee en water)
fruit gemiddeld 7 stuks per dag: € 1,08 (afhankelijk van het seizoen, nu appels, peren, banaan)

totale kosten € 4,66 per persoon per dag.

En dan nu wat we deze week gegeten hebben:


maandag




gekookte aardappels met bietensalade



sperzieboontjes en rundersaucijsje



aardappels 1,2 kg, 0,36


bietensalade




bieten  1,0 kg. 0,00 eigen moestuin
augurk grote 0,05


rode ui kleintje 0,00 eigen moestuin
bosui 2 stuks 0,00 eigen moestuin
mayonaise 1 el. 0,03


peper
0,01


sperzieboontjes 250 gram 0,45


olie 2 el. 0,03


rundersaucijsjes scharrel 4 stuks 2,86




3,78 0,95 (4 personen)






dinsdag




reitersuppe (Duits recept)




rundergehakt scharrel 500 gram 2,86


uien 400 gram 0,00 eigen moestuin
rode en gele paprika 4 stuks 1,32


ketchup halve fles 0,40


tomatenpuree 100 gram 0,23


bouillon blokje stuk 0,10 eigen gemaakt
ananas blik 0,59


zilveruitjes potje 0,39


chili- / paprikapoeder/peper 0,03


ossenstaartsoep 1/2 liter 1,35 eigen gemaakt
water 3 liter 0,03


peterselie handvol 0,00 eigen moestuin
ruim 3,5-4 liter soep
7,29 1,82 ( per liter soep)






ossenstaartsoep:




ossenstaart scharrel 400 gram 2,29


ui grote 0,00 eigen moestuin
olie 1 el. 0,02


winterwortel stuk 0,20


laurier / peper / tijm
0,04


bouillonblok zelf gemaakt
0,10


tomatenpuree 2 el. 0,04


water 1 liter 0,01




2,69








1 liter reitersoep over voor dochterlief



halve liter ossenstaartsoep over









woensdag




krieltjes met boerenkip en




ijsbergsalade en een paar gekookte



worteltjes




krieltjes 1 kg. 1,19


boerenkip 4 stuks 3,99


olie 1-2 el. 0,04


ijsbergsalade:




ijsbergsla halve krop 0,50


gekookt ei / bio 2 stuks 0,38


tomaat 2 stuks 0,20


Turkse kaas stukje 0,00 (gekregen)
bosui 1 x 0,00 eigen moestuin
pijnboompitten 1 el. 0,28


salade dressing
0,10


gekookte wortelen bio 1 portie 0,47




7,14 1,79 (4 personen)






donderdag




shoarma schotel




shoarma 500 gram 5,95


rösti 500 gram 0,79


restje kaas 100-150 gram 0,00 uit de vriezer
broccoli roosje bio 500 gram 1,50


olie 1-2 el. 0,04


chutney paar eetlepels




8,28 2,07 (4 personen)






vrijdag




nasi met ajam pangang en kipsaté



rijst 500 gram 0,45


courgette 1 x 0,00 eigen moestuin
lenteui bosje 0,49


paprika's 2 rode 0,69


champignons bio 250 gram 1,50


ketjap manis scheut 0,04


olie 1-2 el. 0,02




3,19


pangangsaus:




olie 1-2 el. 0,02


ui 1 x 0,10


knoflook 1 teentje 0,02


gemberpoeder 1 el. 0,05


bouillon stukje 0,04


azijn 100 ml 0,06


rietsuiker 5 el. 0,15


tomatenpuree 100 gram 0,25


water halve liter 0,02


bindmiddel
0,04




0,72








kipbraadlapjes 2 x 500 gram 7,38








satésaus 1 liter 1,45








totaal
12,74 1,82 (6-7 personen)






nog 2 porties nasi over en 2 porties ajam pangang


en 1 portie kipsaté










zaterdag




tagliatelle met zalm en roerbakgroente



tagliatelle 500 gram 0,69


zalm 200 gram 3,29


ui grote 0,00 eigen moestuin
courgette  stuk 0,00 eigen moestuin
slagroom 2 pakjes 0,98


paprika rood/groen 3 helften 0,33


sugar snaps 200 gram 1,59


wortel stuk 0,20


kruidenzout
0,05


geraspte oude kaas
0,40


rucola (eigen tuin) handvol 0,00




7,53 1,26 (6 personen)






zondag




kliekjesdag




tagliatelle van gisteren




nasi met ajam pangang en kipsaté



gebakken ei 2 stuks 0,38



Geen opmerkingen:

Een reactie posten