vrijdag 24 oktober 2014

Hongaarse goulash

Gisteren hebben we Hongaarse goulash gegeten. Hier het recept:

HONGAARSE GOULASH
Ingrediënten:
  • 1 kilo runder-riblappen.
  • Olie om in te bakken
  • 750 gram uien (gesnipperd).
  • 4 tenen knoflook (geperst).
  • 4 rode paprika’s (in blokjes).
  • 2 grote blikjes tomatenpuree. (ca. 100 gram)
  • 2 laurierblaadjes of gemalen laurier
  • Keltisch zeezout, begin met een afgestreken eetlepel en proef daarna of er eventueel nog iets bij moet.
  • 2 flinke eetlepels paprikapoeder (zoete).
  • Cayennepeper.
  • Tijm (poeder)..
  • Water  
  • Champignons 400 gram
  • 1 prei
  • Stuk winterwortel in blokjes
  • Verse peterselie
Bewerking:
Snij de riblappen in blokjes.
Snij de uien, paprika, en winterwortel blokjes. Snij de champignons in vieren. Was en snij de prei.
Verhit de olie in een pan en bak de ui aan. Voeg het vlees toe en bak dit even mee.
Voegde paprika toe en bak dit even mee.
Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit even goed.
Voeg alle kruiden en de rest van de groenten toe.
Giet als laatste het water erbij zoveel dat het niet gaat aanbranden tijdens het stoven. Wordt het tijdens het stoven te droog dan wat water toevoegen. Gaar de Hongaarse goulash op een heel laag vuur in ca. 2,0 tot 2,5 uur gaar. Heb je een snelkookpan dan is de gaartijd 50-60 minuten.



Lekker met rijst of aardappelpuree en een groene salade met tomaat en komkommer. Dien de goulash op met fijngesneden platte peterselie.

9 opmerkingen:

  1. Mmmmm heerlijk. effe opschrijven. Wat doet dat Keltisch zeezout meer dan gewoon zout?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En voor hoeveel personen is dit recept.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Sorry de bovenstaande reactie is verwijderd omdat ik te vroeg op de button publiceren had gedrukt. (dat krijg je om 8:10 op een zaterdagmorgen)

      Keltisch zeezout bevat minder natriumchloride. Van veel natriumchloride krijg je een hoge bloeddruk.
      Verder zit er in dit zout mineralen en spore elementen die heel veel op ons menselijke mineralen in het bloed lijken.
      Dit zout wordt na inname heel snel door ons lichaam opgenomen.
      Een mineralentekort kan leiden tot verzuring wat weer de basis is van vele (chronische) aandoeningen en ziekten waaronder:
      •Reuma, Artrose,
      •Prikkelbare darm, ziekte van Crohn, Colitis,
      •Hoofdpijn en Migraine,
      •KNO klachten, Astma en Bronchitis,
      •Huidklachten zoals Psoriasis, Eczeem etc.
      bron: http://kefir-yoghurtplantje.jouwweb.nl/keltisch-zeezout

      Verwijderen
    4. Het recept is voor ca. 8 personen. Ik heb (zie wat schaft de pot) 500 gram rijst gekookt. Hiervan heb ik een ruime portie over en van de goulash had ik 2 krappe literbakken over. Dus nog voor 4 personen. 1 bak is naar mijn dochter gegaan en de andere bak goulash eten we vandaag op.

      Verwijderen
  2. Lijkt me ook heerlijk...Mijn Hongaarse vrienden lijkt het ook heerlijk...alleen is rundvlees daar niet of nauwelijks verkrijgbaar of betaalbaar. Zij eten vooral geschoten vlees, of zonder vlees.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Of het lekker is met 'wild' weet ik niet. Persoonlijk houdt ik niet zo van 'heel wild' . Haas en een reebiefstuk gaat nog wel maar wild zwijn is me te wild.

      Verwijderen
  3. waar koop je rundvlees voor 5,72 per kilo?

    BeantwoordenVerwijderen