vrijdag 3 oktober 2014

Nog steeds niet courgette moe...........courgette zalm quiche

De laatste 2 courgettes liggen me aan te staren en ik wil ze graag anders verwerken dan dat ik al gedaan heb.

Wat heb ik allemaal met de courgettes gedaan:

chutney gemaakt
in zoet zuur gemaakt
verwerkt in diverse gerechten
courgette muffins van gemaakt

En nu een recept courgette-zalm quiche

Nodig:
pakje bladerdeeg
1-2 courgettes
200 gram gerookte zalm
1 ui
1-2 el. olie
pakje slagroom (200 ml.)
2 eieren
kruiden; dille, zout, peper

100 gram oude geraspte kaas.

Bereiding:
Bedek een quichevorm met het bladerdeeg.
Snij de courgette doormidden en haal de zaden eruit en snij de courgette in kleine blokjes
Snipper de ui
Snij de zalm in kleine stukjes.

Meng in een kom de eieren met de slagroom, 2 el. kaas en de kruiden en zet dit even weg.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui even aan. Voeg de blokjes courgette toe en fruit dit ca. 2-3 minuten.

Doe de ui-courgette blokjes op het bladerdeeg en verdeel de snippers zalm er over heen. Giet het ei-room mengsel  er over heen en verdeel de laatste kaas op de bovenkant en bak de quiche 30-40 minuten op 175 graden Celsius.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten