zaterdag 11 oktober 2014

wat schaft de pot week 41

Vandaag zaterdag, wat we morgen gaan eten is al bekend vandaar vandaag 'wat schaft de pot'

Totale kosten deze week; € 48,63 delen door 4 personen is € 12,15 voor een hele week.
Delen door 7 dagen is € 1,73 per persoon per dag.

En dan nu week 41: (hopelijk iets beter onder elkaar dan vorige week)


maandag




stamppot snijbonen met boerenkip



snijbonen 2 x 400 gram 3,30


aardappels 1 kg. 0,30


melk 3/4 beker 0,07


kruidenzout
0,02


boerenkip 4 stuks 3,99


olie 1-2 el. 0,03


chutney 1-3 el. 0,10


mosterd 1 el. 0,03




7,83 1,57 (5 personen)






1 portie stamppot over










dinsdag




gekookte aardappelen met bloemkool



saucijsje en Chinese kool salade




aardappels 1 kg. 0,30


bloemkool bio 1 x 1,50


bloemkoolsaus ca. 500 ml. zelfgemaakt 0,57


geraspte oude kaas paar eetlepels 0,25


Chinese koolsalade:




Chinese kool bio halve 0,75


wortel julienne stuk 0,15


rode ui bio 1x 0,07


verse munt fijngesneden 1 el. 0,00 eigen tuin
dressing:




limoensap, honing, sap van 1 sinaasappel 0,20


sesamolie, geraspte gember.




saucijsjes 4 stuks 3,80


olie 1-2 el. 0,02




7,61 1,90 (4 personen)






woensdag




spaghetti met gehakt-tomaat-basilicumsaus+



Chinese kool rauwkost van gisteren




spaghetti 500 gram 0,49


roerbakgroente 286 gram 1,80


rundergehakt scharrel 500 gram 2,86


tomatensaus:




tomatenpuree 100 gram 0,23


ui 1 x 0,00 eigen moestuin
wortel stuk 0,15


paprika  3 helften 0,33


basilicum handje vol 0,00 eigen moestuin
zout/peper/kerrie/oregano/paprika 0,05


olie 1-2 el. 0,02


restant bechamelsaus van gister
0,00


Chinese kool rauwkost van gisteren
0,00




5,93 0,99 (6 personen)






donderdag




Goulash met rijst en komkommer




riblappen scharrel 1 kg. 5,72


uien 2 hele grote 0,50


paprika 6 rode 1,50


champignons 300 gram



kastanje champignons 250 gram



tomatenpuree 100 gram 0,23


paprikapoeder 2 eetlepels 0,05


cayennepeper 2 theelepels 0,02


zout
0,02


paraboiled rijst 450 gram 0,38


komkommer halve 0,25




8,66 1,44 (6 personen)






ca. 1 liter goulash over










vrijdag




wraps met kip-tomaat roerbakgroente



en ijsbergsla




kipshoarma 1 kg. 6,98


tomatenblokjes 1 blik 0,45


tomatenpuree 75 gram 0,18


roerbakgroente:




courgette 1 x  0,59


rode paprika 2 x 0,69


Chinese kool bio kwart 0,38


helft gebruikt
-4,63


wraps 8 stuks 0,89


ijsbergsla bio kwart krop 0,75




6,28 1,57 (4 personen)






zaterdag




goulash van donderdag met rijst




rijst 350 gram 0,30


kip-tomaat van gisteren met rijst




kip-tomaat ca. 500 gram 4,63


ijsbergsalade:




ijsbergsla bio kwart krop 0,75


tomaat 1 x 0,10


ui stukje 0,00  eigen moestuin
komkommer klein stukje 0,07


dressing; olie azijn mosterd honing
5,85 1,46 (4 personen)






zondag




stamppot courgette met chorizo




aardappels 1 kg 0,80


courgette 3 stuks 1,18


chorizo 200 gram 1,99


rode ui bio 2 stuks 0,20


gedroogde tomaten 3 stuks 0,10


peterselie handvol 0,00  eigen moestuin
rode paprika 1 x 0,35


gele paprika 1 x 0,10


Italiaanse kruiden 2 theelepels 0,03


olijfolie 1-2 el. 0,05




4,79 1,20 (4 personen)
Bereiding:

Aardappels gaar koken en afgieten.

zongedroogde tomaatjes met de bladpeterselie in een blender (of met een staafmixer) pureren tot een 'pasta'.  Eventueel een scheutje olie toevoegen. Dit in een schaaltje doen en even wegzetten.

Haal het vel van de chorizo en snij de worst in kleine blokjes. Halveer de paprika's en snij deze  in blokjes. Bak de chorizo in een pan en voeg op het laatst de paprika toe en bak dit gaar. Houdt dit apart.

Snipper de rode ui. Snij de courgette in kleine blokjes. Bak ik een andere (koeken)pan de  rode ui  in wat olie aan en voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe. Bak dit al omscheppend gaar.

Stamp de aardappelen grof, voeg de chorizo-paprika toe en de rode-ui courgette toe (niet stampen maar los erdoor roeren. Voeg wat warme melk toe en eventueel wat zout en peper.

Serveer de stamppot met het zontomaatjes-peterselie puree.











toetjes:




vanille yoghurt 1 liter 0,89


yoghurt 1 liter 0,79



4 opmerkingen:

  1. Echt knap hoor,je redt het altijd met best weinig!
    Lekker menu ook weer, vooral de goulash....en de stamppot van morgen klinkt interessant, nooit gemaakt van courgette met chorizo. Lijkt me wel goed te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een voordelig scharrelvlees koop jij. Sinds wij geen koe meer laten slachten komen wij niet aan zo goedkoop vlees meer. Waar koop je dat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het vlees is van een huisslachting. De prijs die ik daar dan betaal is niet te vergelijken met wat je bij een slager dan wel supermarkt betaald.

      Verwijderen
  3. Ok net als wij eerst. Jammer genoeg lukt dat nu al een tijd niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen