maandag 20 oktober 2014

wat schaft de pot week 42

Gisteren heb ik geen tijd gehad om de blog 'wat schaft de pot' te plaatsen.
Dan maar op maandag........

De totale kosten deze week zijn € 53,17 delen door 7 dagen is € 7,59 per dag. Delen door 4 is € 1,90 per persoon per dag voor 'warm eten + toetjes'

En inderdaad we eten minder/niets meer uit eigen moestuin en daardoor stijgen de kosten per persoon per dag.
wk 39 - € 1,76
wk 40 - € 1,67
wk 41 - € 1,73
wk 42 - € 1,90

Ik heb wel het een en ander ingemaakt uit de moestuin; chutney, courgette in zoetzuur, bietjes. Verder hebben we de oogst uit de moestuin steeds op kunnen eten. Zo wie zo was het dit jaar heel bedroevend de sperziebonen zijn niet opgekomen, van de staakbonen  hebben we slechts 2 x kunnen eten. Peulen hebben we maar een paar keer van kunnen eten. Ik had 12 courgette planten en de oogst daarvan konden we met gemak weg eten en inmaken. Andere jaren kon ik de familie en de voedselbank courgettes geven maar dit jaar helemaal niet.

Goede oogst dit jaar was; de aardappels, bietjes, asperges, uien, bosui en de prei staat nog in de moestuin.

En niet te vergeten alle oogst uit de bloembakkenmoestuin achter ons huis. Daarvan heb ik geoogst; bosui, bieslook, heel veel rucola, raapstelen, kropsla, peterselie, maggi plant, tomaatjes, paprika's.

En nog staan er een paar bakken met rucola, bosui, peterselie en bieslook. Dus zolang het niet gaat vriezen heb ik nog sla, bosui en bieslook.

En dan nu wat schaft de pot week 42:
 
maandag




stamppot snijbonen met boerenkip



snijbonen 2 x 400 gram 3,30


aardappels 1 kg. 0,30


melk 3/4 beker 0,07


kruidenzout
0,02


boerenkip 4 stuks 3,99


olie 1-2 el. 0,03


chutney 1-3 el. 0,10


mosterd 1 el. 0,03




7,83 1,57 (5 personen)






1 portie stamppot over










dinsdag




gekookte aardappelen met bloemkool



saucijsje en Chinese kool salade




aardappels 1 kg. 0,30


bloemkool bio 1 x 1,50


bloemkoolsaus ca. 500 ml. zelfgemaakt 0,57


geraspte oude kaas paar eetlepels 0,25


Chinese koolsalade:




Chinese kool bio halve 0,75


wortel juliene stuk 0,15


rode ui bio 1x 0,07


verse munt fijngesneden 1 el. 0,00 eigen tuin
dressing:




limoensap, honing, sap van 1 sinaasappel 0,20


sesamolie, geraspte gember.




saucijsjes 4 stuks 3,80


olie 1-2 el. 0,02




7,61 1,90 (4 personen)






woensdag




spaghetti met gehakt-tomaat-basilicumsaus+



Chinese kool rauwkost van gistern




spaghetti 500 gram 0,49


roerbakgroente 286 gram 1,80


rundergehakt scharrel 500 gram 2,86


tomatensaus:




tomatenpuree 100 gram 0,23


ui 1 x 0,00 eigen moestuin
wortel stuk 0,15


paprika  3 helften 0,33


basilicum handje vol 0,00 eigen moestuin
zout/peper/kerrie/oregano/paprika 0,05


olie 1-2 el. 0,02


restant bechamelsaus van gister
0,00


Chinese kool rauwkost van gistern
0,00




5,93 0,99 (6 personen)






donderdag




Goulash met rijst en komkommer




riblappen scharrel 1 kg. 5,72


uien 2 hele grote 0,50


paprika 6 rode 1,50


champignons 300 gram



kastanje champignons 250 gram



tomatenpuree 100 gram 0,23


paprikapoeder 2 eetlepels 0,05


cayennepeper 2 theelepels 0,02


zout
0,02


paraboiled rijst 450 gram 0,38


komkommer halve 0,25




8,66 1,44 (6 personen)






ca. 1 liter goulash over










vrijdag




wraps met kip-tomaat roerbakgroente



en ijsbergsla




kipshoarma 1 kg. 6,98


tomatenblokjes 1 blik 0,45


tomatenpuree 75 gram 0,18


roerbakgroente:




courgette 1 x  0,59


rode paprika 2 x 0,69


Chinese kool bio kwart 0,38


helft gebruikt
-4,63


wraps 8 stuks 0,89


ijsbergsla bio kwart krop 0,75




6,28 1,57 (4 personen)






zaterdag




goulash van donderdag met rijst




rijst 350 gram 0,30


kip-tomaat van gisteren met rijst:




kip-tomaat ca. 500 gram 4,63


ijsbergsalade:




ijsbergsla bio kwart krop 0,75


tomaat 1 x 0,10


ui stukje 0,00  eigen moestuin
komkommer klein stukje 0,07


dressing; olie azijn mosterd honing
5,85 1,46 (4 personen)






zondag




stamppot courgette met chorizo




aardappels 1 kg 0,80


courgette 3 stuks 1,18


chorizo 200 gram 1,99


rode ui bio 2 stuks 0,20


gedroogde tomaten 3 stuks 0,10


peterselie handvol 0,00  eigen moestuin
rode paprika 1 x 0,35


gele paprika 1 x 0,10


Italiaanse kruiden 2 theelepels 0,03


olijfolie 1-2 el. 0,05




4,79 1,20 (4 personen)












toetjes:




vanille yoghurt 1 liter 0,89


yoghurt 1 liter 0,79




1,68



5 opmerkingen:

  1. Fijn hoor dat je nog steeds wat in de moestuin hebt, al wordt het minder nu.
    Gisteren had ik al even hier gegluurd naar 'wat schaft de pot'...ik miste het dus al ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor de winter heb ik alleen nog prei in de moestuin. Boerenkool planten begin ik niet aan. Ik moet het zo goed af dekken met netten anders eten de duiven alles op. Ze kruipen zelfs onder de netten en raken er verstrikt in. Dan maar boerenkool kopen in de winkel.

      Verwijderen
    2. Dat heb je dan goed ja dat je geen boerenkool zet.

      Verwijderen
  2. Waar koop je scharrel runderlappen voor 5,72?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb vlees kunnen kopen van een huisslachting. De prijs die ik daarvoor betaal is niet te vergelijken met een supermarkt/slager.

      Verwijderen