zondag 26 oktober 2014

wat schaft de pot week 43

Wat we vandaag eten is al bekend. Hieronder wat schaft de pot week 43.

Deze week is wat duurder uitgevallen dan normaal, er komt geen groente meer uit de moestuin en we hebben zaterdag gegeten in een Turkse 'bistro'. Dit was nog voor de verjaardag van zoon2 die in de zomervakantie jarig was.

Totale kosten week 43: € 59,22 delen door 7 dagen is € 8,46 per dag. Delen door 4 personen is € 2,12

En dan nu wat schaft de pot:


maandag




stimpstamp met runderworst




aardappels 1 kg. 0,30


andijvie bio 488 gram 1,88


runderworst scharrel 4 stuks 2,86


olie 1-2 el. 0,02


melk beker 0,10


mosterd 1 el. 0,02


chutney eigen gemaakt 2-3 el. 0,05


kruidenzout
0,02




5,24 1,31 (4 personen)






1 kleine portie stimpstamp over










dinsdag




roerbakgroente met kip en Turkse pasta en



tomaat-komkommer salade




kipreepjes 500 gram 3,69


Turkse pasta 500 gram 0,65


roerbakgroente:




courgette 1 x 0,60


romanesco bio halve 0,94


paprika 3 helften 0,33


prei 1 x 0,37


tomatenblokjes blik 0,45


komkommmer halve 0,50


tomaten  2 stuks 0,44




7,95 1,32 (6 personen)






2 porties over










woensdag




gekookte aardappels met bloemkool,



romanesco en saucijsje




aardappels 1,4 kg. 0,42


bloemkool bio 1 x 1,50


romanesco bio halve 0,94


saucijsje 4 stuks 3,55


olie 1-2 el. 0,03


bloemkoolsausje 0,5 liter 0,39


restje kaas
0,10




6,92 1,73 (4 personen)






van de overgebleven aardappels een aardappelsalade gemaakt.







donderdag




Hongaarse goulash met rijst en salade



sucadevlees 1 kg. 5,72


uien 700 gram 0,50


paprika rood 982 gram 2,60


prei 1 x 0,37


winterwortel 1 x 0,22


champignons 400 gram 1,13


tomatenpuree 100 gram 0,23


paprikapoeder zoet 2 eetlepels 0,05


cayennepeper 2 theelepels 0,02


zout / peper
0,02


water 250 ml. 0,01


bindmiddel paar eetlepels 0,03




10,90 1,36 (8 personen)






paraboiled rijst 500 gram 0,43


komkommer halve 0,25


ijsbergsla kwart 0,22




0,89 0,22 (4 personen)






2 x 1 liter goulash over




1 portie rijst over










vrijdag




roerbakmie met groente en




kip sate




roerbakmie 250 gram 0,52


roerbakgroente:




wortel 300 gram 0,20


prei bio 1x 0,75


paksoi bio 1 struik 1,50


paprika 3 kleuren diepvries 250 gram 0,50


courgette 1 x 0,60


roerbakmiekruiden:




gedroogde uitjes 4 eetlepels 0,06


kurkuma 1 theelepel



koriander 1 theelepel



komijnpoeder 1 theelepel



gemberpoeder 1 theelepel



kipbraadlapjes scharrel 500 gram 3,69


zout
0,01


sate kruiden 2 eetlepels 0,05


pindaolie 1 eetlepel 0,02


olie om te bakken 3 eetlepels 0,03


satesaus 1 liter 1,49




9,41 1,57 (6 personen)






zaterdag




uit eten bij een Turks restaurant 3 personen 23,00


1 portie lahmacun+kebab voor zoon1 2,25








zondag




roerbakmie van vrijdag




goulash van donderdag










toetjes




yoghurt 2 x 4 stuks 1,38


vanille vla 1 liter 0,69




2,07


3 opmerkingen:

  1. Die goulash, mmm... Daar ben ik gek op.
    Vraagje: welk bindmiddel gebruik jij daarin?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie nu pas dat je vrijdag het volledige recept hebt gegeven. Bedankt!

      Verwijderen
    2. Meestal aardappelmeel en ook gebruik ik vaak maizena.

      Verwijderen