maandag 3 november 2014

Reitersuppe



 

Reitersuppe
5 uien fijngehakt
6 eetlepels olie
1 kg. Gehakt (rund of hoh)
Doosje ossenstaartsoep (honig)Wil je geen pakjes en zakjes, dan vervangen door eigengemaakte ossenstaartsoep
800 ml. Water
1 fles tomatenkethup
2 kleine blikjes tomatenpuree (samen 140 gram)
1 blik ananas in stukjes + het sap
3 rode paprika’s fijn gesneden
1 potje zilveruitjes (zonder het zuur)
Paprika poeder (mild of scherp)
Curry
Tabasco, Worcestersaus
bouillonblokje
Eventueel mespuntje sambal.

Variatie:
Voeg champignon toe
Voeg 1 potje kidney bonen toe
Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan.
Bak hierin de uien zacht, voeg daarna gehakt toe en bak dit kruimelig.
Voeg de fijngesneden rode paprika toe. Bak dit even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Blus af met water.
Voeg daarna alle overige ingrediënten toe.
Is de soep te dik dan water toevoegen.
Gaar de soep , af en toe roeren.
Totale kooktijd ca. 15-20 minuten.
Maak de soep op smaak met een mespuntje sambal, Tabasco, Worcestersaus en eventueel nog wat zout en peper.

De soep is een maaltijdsoep, deze mag dus wat dik zijn.

1 opmerking: