maandag 15 december 2014

Restjes aardappel..........Tortilla

We eten regelmatig gebakken krieltjes of rozeval aardappeltjes al of niet met zoete bataat erbij. Soms blijft er een klein beetje over (ca. 150-200 gram)

Weggooien is zonde. Wat kun je hier mee doen. Een tortilla bakken.

Recept:
restje aardappels; blokjes, schijfjes, kriel, rozeval
1 tomaat in blokjes
handje vol doperwten of andere gare groente wat je over hebt
1/2 gesnipperde ui
5-8 eieren (ligt aan de hoeveelheid restjes)
1 el. olie
zout/peper
1 tl. kerriepoeder

voor een vleesvariant:
paar plakjes ham, klein gesneden
restje vlees (kip, rund etc)

Bereiding:
Verhit de olie in een pan
Fruit de ui aan met wat kerrie.
Voeg de tomaat toe en laat het vocht verdampen.
Voeg de aardappeltjes en de doperwten toe.
Voeg zout en peper naar wens toe.
Voeg als je een vleesvariant wil het vlees toe.
Breek voorzichtig de eieren boven het mengsel. Je kunt de dooiers heel laten, houdt je hier niet van prik dan de dooiers door. BESLIST NIET ROEREN.
Doe een deksel op de pan en laat dit op een heel zacht vuur garen, dit kan wel 15-20 minuten duren.

Eventueel kun je de tortilla nog met behulp van het deksel omdraaien zodat de bovenkant wat sneller gaar is.
Doe dit heel voorzichtig de tortilla kan breken.



Serveren :
Snij de tortilla in punten en serveer met chilisaus en een groene salade

1 opmerking:

  1. Dit maak ik nog weleens voor de lunch, heerlijk vind ik het. En lekker handig om de restjes op te maken inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen