zondag 14 december 2014

wat schaft de pot week 50

Alweer een week om. Wat gaat dat hard. Overal om ons heen zijn er kerstmarkten. Ook man en ik zijn even geweest. Het is ieder jaar hetzelfde maar toch..... even een lichtpuntje in de donkere dagen voor kerst en uiteraard gaat het ons om de kerstgedachte.

Maar nu het eten:
Totale kosten € 53.67 delen door 7 dagen is 7,67 per dag. Delen door 4 personen is € 1,92 per persoon per dag. (exclusief ontbijt/lunch/fruit en drinken)

Afgelopen week was ik voor mijn  boodschappen  bij de J umbo. Ik pakte een krop ijsbergsla en deze was behoorlijk bedorven. Er liep een medewerkster rond en ik gaf haar de bedorven krop sla. Tot mijn verbazing kreeg ik een tas vol groente. Dat doen ze dus altijd als een klant iets pakt/vindt wat bedorven is.
Nou, mijn dank is groot ik kreeg gratis: een krop ijsbergsla, 1 gele paprika, bosje lenteui en 1 komkommer

Wat hebben we de afgelopen week gegeten....


maandag




spicy chicken noodles




noodles 250 gram 0,52


paprika 3 stuks 0,99


sugar snaps 250 gram 1,59


wortel stuk 0,10


prei 1 x 0,48


champignons 125 gram 0,38


kipreepjes  500 gram 3,69


olie 3 el. 0,07


oude pinda's 4 el. 0,10


Spaanse rode peper 1x 0,07


citroensap diepvries 0,03


zwarte thee 100 ml 0,05


oestersaus kwart fles 0,44




8,50 1,70  (5 personen)






dinsdag




gekookte aardappels, kofte




ijsbergsalade en gekookte broccoli



rundergehakt scharrel 650 gram 3,72


koftekruiden 1,5 el. 0,07


ei - dubbeldooier 1 x 0,19


paneermeel
0,05


zout 1 tl. 0,02


olie 1-2 el. 0,03


peterselie dv 2 el 0,03




4,11 (8 gehaktballen)
4 gehaktballen
2,05


aardappels 1,2 kg. 0,38


broccoli bio 500 gram 1,50


bechamelsaus 250 ml. 0,24


ijsbergsalade:




ijsbergsla kwart krop 0,25


tomaat 1 x 0,23


komkommer stukje 0,12


ui 1 kleine 0,00 eigen oogst
Turkse kaas stukje 0,25


pijnboompitten 1 el 0,25


dressing
0,07




3,29


totaal dinsdag
5,34 1,34 (4 personen)






4 gehaktballen in de vriezer









woensdag




spaghetti met tomatensaus 



met roerbakgroente en rauwkost



spaghetti 500 gram 0,49


rundergehakt scharrel 600 gram 3,43


spaghettikruiden bio 1 el. 0,05


roerbakgroente: 750 gram 4,00


bechamelsaus 500 ml. 0,38


passata pak 0,39


bouillonblok eigen gemaakt 0,10


rucola hand vol 0,00 eigen tuin
Parmezaanse kaas paar lepels 0,50




9,34 1,56 (6 personen)






rauwkost




spitskool 500 gram 0,55


wortel bio hele grote 0,15


ananas blik 0,59


bleekselderij 3 stengels 0,40


ui 1 x 0,10


mayonaise 4-5 el. 0,20



ca. 1,1 kg. 1,99 0,99 halve bak












donderdag




gebakken krieltjes met ijsbergsalade,



gekookte broccoli en slavink



slavink 4 stuks 2,93


olie 1-2 el. 0,03


krieltjes 1 kg 1,19


broccoli 645 gram 0,97


ijsbergsalade:




ijsbergsla kwart krop 0,25


tomaat 1 x 0,23


komkommer stukje 0,14


ui halve 0,08


pijnboompitten 1 el. 0,28


dressing
0,05




6,14 1,54 (4 personen)






vrijdag




stimpstamp met saucijsje




aardappels 1,2 kg. 0,38


andijvie bio 554 gram 1,85


saucijsje 4 stuks 2,93


olie 1-2 el. 0,03


melk 1 beker 0,09


mosterd 2-3 el. 0,08


chutney 2-3 el. 0,10




5,46 1,09 (5 personen)












zaterdag




nasi met ajam-pangang en




kip sate




rijst 450 gram 0,38


kipbraadlapjes 500 gram 3,69


marinade:




satekruiden 2 el. 0,08


limoen, ketjap, vissaus, knoflook 0,10


arachideolie 2 el. 0,04


roerbakgroente:




prei 1 x 0,30


lenteui bosje 0,00 gratis

paprika 3 helften 0,35


sugar snaps 250 gram 1,59


wortel stuk 0,07


paksoi bio halve 0,93


nasi kruiden zelf gemaakt 0,06


champignons 400 gram 1,09


satesaus 1 liter 1,45




10,12 1,45 (7 personen)






1 braadlapje apart gegaard + 0,00


 1 klein potje pangangsaus eigen gemaakt 0,25








3 porties nasi over




1 portie kipsate over










zondag




nasi met gebakken ei en




kip uit de oven




kipfilet met saus 450 gram 2,79


eieren 4 stuks 0,76




3,55














toetjes




vanille yoghurt 1 liter 0,89


vanille vla 1 liter 0,69


griekse yoghurt 4 bakjes 1,39




2,97


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen