zondag 21 december 2014

wat schaft de pot week 51

Bijna de laatste van het jaar. De komende week is de kerstweek dan is 'wat schaft de pot' compleet anders dan de normale weken maar daarover volgende week meer.

Afgelopen week veel gewerkt en komende week tot aan de kerst moet ik weer aan de bak. In plaats van parttime werk ik dan full time en ik mag zeggen het valt me niet tegen. Manlief is vanaf morgen thuis voor eten koken, schoonmaken, de was en boodschappen doen dus kerst stress kennen we niet in huize Ernie.

Afgelopen week weer heerlijk gegeten.

Totale kosten: € 51,25 delen door 7 dagen is € 7,32  delen door 4 personen is € € 1,83 per persoon per dag.

En hier wat we hebben gegeten:


maandag




kipfilet uit de oven, gekookte aardappels


gekookte wortelen en ijsbergsalade



kipfilet  500 gram 2,50


kruiden en room
0,45


gekookte aardappelen 1,2 kg, 0,36


gekookte wortelen 500 gram 0,20


ijsbergsalade:




ijsbergsla kwart krop 0,00 gratis

tomaat + komkommer
0,33


Turkse kaas stukje 0,20


gekookt ei 1 x 0,19


dressing
0,05




4,27 1,07 (4 personen)






dinsdag




pasta met roomsaus en zalm



penne pasta 500 gram 0,49


gerookte zalm 200 gram 2,99


wilde zalm 2 stukken 2,50


courgette  1x 0,49


slagroom 2 pakjes 0,98


broccoli 500 gram 0,79


champignons 400 gram 1,09


wortel stuk 0,20


kruidenzout
0,05


Parmezaanse kaas
0,40


rucola (eigen tuin) handvol 0,00




9,98 1,66 (5 personen)












woensdag




gekookte aardappels met reuzeburger



ijsbergsalade en gestoomde prei



aardappels 1,2 kg. 0,38


reuzeburger 4 stuks 3,47


olie 1-2 el 0,03


ijsbergsla kwart krop 0,00 gratis

tomaat + komkommer
0,33


Turkse kaas stukje 0,20


gekookt ei 1 x 0,19


dressing
0,05


prei 400 gram 0,40




5,05 1,26 (4 personen)






donderdag




linzensoep




rode linzensoep met soepballetjes



en stokbrood




rode linzen 500 gram 0,98


wortel 2 grote 0,15


paprika 3 stuks 1,29


prei 1 hele grote 0,50


knolselderij halve 0,50


soepbotje 1x 0,49


soepballen van:




rundergehakt 1 kg. 7,13


paneer / kruiden
0,07


ei
0,19




11,30 2,26 (5 liter soep)






stokbrood 2 stuks 0,39








vrijdag




aardappelblokjes met kiptandoori



ijsbergsalade en rode kool



aardappelblokjes 750 gram 1,80


kipfilet 600 gram 5,00


tandoorikruiden 2 el. 0,10


olie 1 el 0,02


peper/zout
0,02


Mexicaanse mix 300 gram 0,89


ijsbergsalade




ijsbergsla kwart krop 0,22


tomaat 2 stuks 0,47


komkommer stukje 0,15


Turkse kaas stukje 0,20


pijnboompitten 1 el 0,15


slasaus
0,10


rode kool half potje 0,25




9,38 2,34 (4 personen)






zaterdag




Linzensoep van donderdag



stokbrood 1 x 0,39








zondag




snelle curry met rijst




rijst 500 gram 0,43


kipbraadlapjes 500 gram 3,69


groene curry pasta 1 el. 0,03


prei 1x 0,35


paprika 3 stuks 1,29


courgette 1 x 0,59


champignons 400 gram 1,09


paksoi bio halve 0,93


bouillonblokje stukje 0,05


kokosmelk blikje 0,45


bindmiddel
0,02




8,91 1,49 (6 personen)






toetjes




vanille vla 1 liter 0,69


vanille yoghurt 1 liter 0,89




1,58


2 opmerkingen:

  1. Klinkt weer lekker allemaal. Ben benieuwd naar je laatste week dan als ie zo anders is :-)

    Hele fijne feestdagen samen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In zoverre anders........ gourmet. We hebben al jaaaren niet meer gegourmet. Nu gaat het weer een keer gebeuren.
      En 2e kerstdag is het een 'Amerikaanse fuif'. Alle broers en zussen brengen wat mee dus het wordt een verrassingsmenu.

      Verwijderen