vrijdag 23 januari 2015

DUO BROOD ui en kaneel



Uienbrood

600 gram meel
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
300 water
200 gram smeerkruidenkaas (Aldi)
1 theelepel gist

Vulling:
100 gram boter
1 zakje uiensoep

Methode 1:
Als je een broodbakmachine hebt dan doe je alle ingrediënten (incl. de vulling) in de het bakblik en zet de machine op deeg.
Als e machine klaar is, het deeg eruit halen en uitrollen en snijden in repen.
Iedere reep oprollen tot een soort worstje en op een bakblik leggen (eventueel bakpapier op het blik)
Nog een keer laten rijzen tot de dubbele hoeveelheid.
Bakken in de oven 30 minuten op 190-200 graden Celsius.

Heb je geen bakmachine dan is de volgorde:
Kneden
Rijzen
uitrollen
Repen maken
Oprollen en op een bakplaat leggen
Weer rijzen
Bakken

Methode 2:
Zakje uiensoep samen met de boter mengen.
Pas al je het deeg uitrolt de vulling over het deeg strijken en daarna repen maken de rest van het recept weer volgen.


Variatie:
Helft van het deeg bestrijken met een mengsel van 60 gram boter + 2 eetlepels donkere basterd en 1,5 theelepel kaneel.  Na het bestrijken het deeg in repen snijden en oprollen. Een 2e keer laten rijzen en samen met de uienvariant afbakken.


1 opmerking: