maandag 5 januari 2015

shoarma schotel



shoarma schotel





shoarma
500 gram
5,85



rosti
1,5 zak
1,79



broccoli bio
560 gram
1,25



room
200 ml.
0,45



kaas
100 gram
0,55





9,89
1,98
(5 personen)



Bereiding:

  • ·         Bak de shoarma aan in een pan die in de oven kan, de shoarma hoeft niet  helemaal gaar. Heb je geen pan dan heb je voor straks een ovenschaal nodig.

  • ·         Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze 2-3 minuten.

  • ·         Rasp de kaas.

  • ·         Roer de room met kruidenzout door elkaar in een kom.

  • ·         Laat de aangebakken shoarma  in de pan (heb je dit niet dan de shoarma in een ovenschaal scheppen)

  • ·         Leg de uitgelekte broccoli roosjes op de shoarma en verdeel als laatste de rösti (1,5 zak) over de broccoli.

  • ·         Giet de room over de schotel en verdeel de geraspte kaas over de rösti.

  • ·         Bak het geheel ca. 40-45 minuten op 180 graden in de oven. De kaas moet goudgeel zijn. Dreigt de kaas te verbranden dek dan de kaas af met aluminiumfolie.

Dien de schotel op met chutney of appelmoes.

Variatie:
gebruik (voorgegaarde) sperziebonen 750 gram ipv broccoli

4 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker, maar het is maar 110 gram groenten per persoon, een beetje weinig vind ik.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik had niet meer maar er mag gerust 750 gram in.

      Verwijderen
  2. Lekkerrrr, zullen de kids ook vinden en dankzij de groenten wordt het dan toch nog enigszins verantwoord...

    BeantwoordenVerwijderen