dinsdag 13 januari 2015

Stamppot maar dan anders

Afgelopen zondag heb ik Carlo en Irene gekeken en daar werden eens andere stamppotten klaar gemaakt dan de traditionele.

Ik heb de recepten online bekeken en er zelf een variant op gemaakt. In mijn  bio groentetas van afgelopen donderdag zaten 2 struiken paksoi. Een prima idee om deze in een stamppot te verwerken. En het smaakte heerlijk. Ik heb er zelf een speklap bij gebakken maar er kan ook een ander vleessoort bij. (gehaktbal,slavink etc)

Het recept:



Zoete stamppot  met paksoi
·         600 gram aardappels
·         400 gram zoet bataat
·         500 gram paksoi
·         250 gram prei
·         1-2 el. olie
·         1 gesnipperde ui
·         1 rode paprika in blokjes
·         Zout en peper
·         3 theelepels kerrie
·         3 eetlepels (room)boter
·         melk
·         Half bakje cherry tomaatjes

Schil en was de bataat en de aardappel en snij deze in stukken.
Kook de aardappel samen met de bataat gaar.
Snij de paksoi in reepjes. Snij de prei in ringen en was deze goed. Laat deze goed uitlekken.
Verhit olie in een pan en fruit de ui samen met de kerrie. Voeg de blokjes paprika toe en bak dit 1-2 minuten rondom. Voeg de paksoi en de prei  toe en roerbak dit gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stamp de gare bataat en aardappel grof en voeg boter en melk toe.
Schep de gare paksoi-prei-ui-paprika  voorzichtig door de grove bataat-aardappel.
Snij de cherry tomaatjes in vieren en dien de stamppot op met de tomaatjes.

Voor een vleesvariatie:
Bak slavink, speklap of een gehaktbal

1 opmerking: