maandag 19 januari 2015

Stamppot Aardappel sucuk, weer eens iets anders....



Courgette sucuk stamppot
 
aardappelen
1,2 kg.



Sucuk (Turkse worst)
200 gram



courgette
3 stuks



rode paprika
1 stuks



gele paprika
1 stuks



rode ui
1 stuks



olijfolie
scheut



Italiaanse kruiden
2 theelepels



melk
halve beker








bladpeterselie
hand vol



zongedroogde tomaten
5 stuks










Bereiding:
Aardappels gaar koken en afgieten.

zongedroogde tomaatjes met de bladpeterselie in een blender (of met een staafmixer) pureren tot een 'pasta'. Dit in een schaaltje doen en even wegzetten.

Haal het vel van de sucuk en snij de worst in kleine blokjes.  Bak de sucuk in een pan. Houdt dit apart.




Snipper de rode ui. Snij de courgette in kleine blokjes. Bak ik een andere (koeken)pan de
rode ui  in wat olie aan en voeg de courgette, paprika en de Italiaanse kruiden toe. Bak dit al omscheppend gaar.  
Stamp de aardappel grof, voeg de sucuk toe en de rode-ui courgette, paprika toe (niet stampen maar los erdoor roeren. Voeg wat warme melk toe en eventueel wat zout en peper.

Serveer de stamppot met de tomaten-peterselie pasta


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen