maandag 2 februari 2015

1 pans gerecht - pastei schotel

Pastei schotel



Ingredienten:

6/8 aardappelen
Volle melk
bouillonblokje (eigen gemaakt)
2/3 teentjes knoflook
Peper/zout/nootmuskaat, ve-tsjin, gember(poeder), citroengras(poeder), komijn(poeder)
Sambal oelek
Zoete ketjap
500 gr. rundergehakt
1 grote ui
(evt. verse champignons, paprika, lente-ui)
wortelen/doperwten
Laksa (So-oen, doorzichtige rijst mie, verkrijgbaar bij de Jumbo)
Paneermeel
Roomboter
6 eieren

Bereidingswijze:

Kook de eieren hard. Niet te hard, dan worden ze droog. Pel ze en laat afkoelen.

Kook de aardappelen gaar. Maak hier puree van met de melk, klontje roomboter, peper/zout/nootmuskaat naar smaak. Iets meer kruiden gebruiken, anders smaakt het flauw.

Doe het pakje Laksa in heet water en laat wellen voor ongeveer 2,5 min. Daarna afgieten.

Bouillonblokje oplossen in een klein beetje heet water.

Bak het gehakt rul (evt teveel aan vet afgieten), voeg de gesneden teentjes knoflook, ui en de evt. extra groentes toe.
Daarna de gember, citroengras, komijn, sambal en 4 eetlepels ketjap.
Voeg de bouillon toe. Na kruiden met peper en zout. Halve theelepel ve-tsjin toevoegen.
Voeg de laksa toe.
Daarna de uitgelekte wortelen/doperwten of verse gare gekookte wortelen met diepvriesdoperwten. Dit geheel goed door elkaar mengen.

Vet een grote ovenschaal in met de roomboter, daarna bedekken met paneermeel. (Blijft het niet plakken)

Vul de bodem met het gehakt en leg de eieren in een kuiltje. Bedek dit daarna met de aardappelpuree.
Strooi hier een laagje paneermeel overheen. Stuk of 8 kleine klontjes boter verspreiden.

½ uur tot 3 kwartier in de oven totdat het warm is en de bovenkant goudgeel.

Het gerecht is ook heel goed een dag van te voren te maken en daarna in de oven. Oventijd wordt dan wel iets langer omdat alle ingrediënten natuurlijk koud zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten