zondag 15 februari 2015

wat schaft de pot week 7

De week is weer om.

Totale kosten: € 51,39 delen door 7 dagen is € 7,77 delen door 4 personen is € 1,94 per persoon per dag.

Het was weer eens tijd om de vriezer wat leger te eten en daarom had ik voor dinsdag er biefstuk uitgehaald. Een goed gebakken biefstukje smaakt altijd maar deze keer had ik daar geen zin in. Ik heb geheel tegen mijn principes in een PAK gekocht. Welliswaar van de k n or. Hierin zitten gelukkig geen vreemde smaak/geur en kleur stoffen en slechte e-nummers heb ik ook niet op de ingredienten lijst kunnen vinden. Wel zijn deze pakken duur € 2,39 en dan moet je zelf nog van alles toevoegen. Er staat op het pak voor 2-3 personen. Wij zijn met 4 personen en om dan nu 2 pakken te nemen.... Als volgt opgelost; extra biefstuk, extra rijst en veel groente. De marinademix zou dan voor het vlees te weinig zijn maar daar hebben we niets van gemerkt. Blijkt wel dat er dus ruim zout in 'pakjes' zitten.

Maandag heb ik de vispastei gemaakt die ik die ochtend op 24kitchen had gezien. Volgens het recept moet er zalm in. Een volgende keer laat ik dit weg, de zalm was heel droog geworden en dat smaakt niet.

Wat hebben we gegeten:
de vispastei


maandag




vispastei (recept 24kitchen)




aardappels 1 kg. 0,30


melk 100 ml 0,06


makreel 1 hele 2,25


zalm 300 gram 2,30


bechamelsaus ( met water) 1 liter 0,13


broccoli 500 gram 0,99


winterwortel bio 300 gram 0,30


oude kaas 100 gram 0,60




6,92 1,38 (5 porties)






dinsdag




rijst met biefstukreepjes en roerbakgroente




biefstuk scharrel in reepjes 600 gram 3,43


pak Knor Argentijnse beef Chimichurri
2,39


roerbakgroente:




paprika rood 2 stuks 0,69


peulen 250 gram 1,59


champignons 250 gram 0,75


creme fraîche bakje 0,39


extra rijst 200 gram 0,17


olie 1-2 el. 0,03




9,44 1,89 (5  porties)






1 portie rijst over (in de vriezer gedaan)




1 portie groente over (in een aardappelsalade verwerkt)









woensdag




gekookte aardappels met slavink en bietensalade




aardappels 1 kg. 0,30


slavink 4 stuks 3,13


rode bieten (zelf gekookt) 610 gram 0,75


augurken  2 stuks 0,10


zilveruitjes 2 el. 0,06


mayonaise 2 el. 0,05


kruidenzout
0,02


lenteui 2 stuks 0,40




4,80 1,20 (4 porties)






donderdag




gekookte aardappels, koolrabi met sausje 




roerbakgroente en kofte gehaktbal




aardappels 1 kg. 0,30


gehakt (bio) 400 gram 2,99


kofte kruiden 1 el. 0,03


ei (bio) 1 x 0,19


olie 2 x 2 el. 0,04


paneer - peterselie - lenteui
0,25


bechamelsaus 150 ml. 0,12


koolrabi bio 1 hele 0,75


roerbakgroente:




Chinese kool bio kwart 0,38


wortel bio 1 x 0,45


rode paprika 1 x 0,41


ui 1 x 0,10


zout, peper en kerrie
0,02




6,02 1,51 (4 porties)






vrijdag




kipshoarma met mini pita broodjes




en ijsbergsalade




kipshoarma 2 x 500 gram 7,38


pitabroodjes mini 10 stuks 1,09


ijsbergsalade:




ijsbergsla kwart krop 0,25


komkommer stukje 0,14


tomaat 1 x 0,37


rode ui halve 0,07


dressing; olie, azijn, suiker, mosterd
0,05




9,34 2,34 (4 pers. / 6 porties)






zaterdag




patatdag




patat 700 gram 0,99


frikandellen 4 stuks 0,40


ui gesnipperd 1 x 0,10


bamischijven 4 stuks 3,40


satésaus halve liter 0,75


fritessaus + curry + ketchup
0,40


ijsbergsalade:




ijsbergsla kwart krop 0,25


tomaat 1 x 0,37


komkommer stukje 0,14


rode ui halve 0,07


slasaus
0,10




6,96 1,74 (4 porties)






loempia's 5 stuks 0,83








zondag:




penne pasta met zalm, roerbakgroente 




en tomaat-komkommersalade




penne pasta 500 gram 0,39


rode en gele paprika 2 stuks 0,66


broccoli 500 gram 0,99


wortel bio 1 x 0,20


slagroom 1 x 0,45


bindmiddel
0,02


gerookte zalm 200 gram 2,99


olie 1-2 el. 0,02


pasta kruiden 2 theelepels 0,02


kruidenzout
0,01


geraspte Parmezaan stukje 0,30




6,05 1,21 (5 porties)






tomaat + komkommer
1,02








toetjes




Turkse yoghurt emmer 1,59


vanille vla 1 liter 0,65


vanille yoghurt 1 liter 0,79




3,03


1 opmerking: