zondag 22 februari 2015

wat schaft de pot week 8

Wat gaat de tijd snel, week 8 alweer. De groente is duur op dit moment alhoewel er af en toe wel weer een bloemkool in de aanbieding is voor € 1,49. Overigens niet gekocht ik ben de enige die van bloemkool houd.
roerbakmie met kip en groente
Deze week toch maar een ruime pond sperziebonen gekocht. Volgens de groenteboer kwamen ze uit Ethiopië. Ik ging met hem de discussie aan over groenten uit 'ver-weglanden'. De groenteboer zei dat de firma die de boontjes verbouwd in Ethiopië een Nederlandse firma is. Tja, dan ga ik er maar van uit dat er volgens Nederlandse normen verbouwd wordt. Natuurlijk besef ik me wel dat de boontjes nog een hele reis moeten maken om in Nederland te komen maar ik heb ze toch gekocht.

Komende week nog maar weer eens een poging doen om de vriezer wat leger te eten. Er staat nu een nieuwe vriezer in de bijkeuken. Een no-frost. Ja als de boel stuk gaat dan moet je wat. Gelukkig heb ik op tijd ontdekt dat de vriezer stuk was, de temperatuur ging in 3 uur terug van -18 naar -15. Alle diepvriesproducten heb ik acuut uit logeren gestuurd (een vrieshuis in de buurt) De nieuwe vriezer werd gelukkig binnen 2 dagen geleverd en het enige wat ik weg heb moeten gooien is anderhalf brood (die was niet mee logeren) en een zakje mais en een vis. (te oud?)
Ik heb meteen weer een nieuwe diepvrieslijst gemaakt. Even uitleggen; ik heb een vriezer met lades. Op de deur hangt met magneten een lijst met daarop getypt/geschreven wat er in welke lade zit. Op deze manier weet ik precies wat ik heb. Neem ik iets uit de vriezer dan streep ik het door en voeg ik wat toe dan schrijf ik het er bij. Ook de huisgenoten doen hier ijverig aan mee. Op deze manier hoeft er niets weggegooid worden omdat het te oud is of vriesbrand. En als je wat nodig hebt dan kun je het zo pakken ipv in alle lades zoeken.
stimpstamp met sucuk en lamskofte

En dan nu wat schaft de pot, totale kosten deze week: € 52,32 delen door 7 dagen is € 7,47 delen door 4 personen is € 1,87


maandag




penne pasta met zalm




penne pasta 500 gram 0,45


olie 1-2 el. 0,02


broccoli bio 500 gram 1,50


paprika dv zakje 0,25


wortel 2 stuks 0,10


prei 1 x 0,45


rode ui halve 0,05


slagroom 1 pakje 0,45


melk beker 0,08


gerookte zalm 200 gram 2,99


bindmiddel
0,02


kruiden
0,03




6,39 1,06 (6 porties)






ijsbergsla kwart krop 0,25


tomaat 1 x 0,37


komkommer stukje 0,15


rode ui halve 0,05




0,82 0,27 (3 porties)






dinsdag




stamppot boerenkool met 'nep' hachee


aardappels 800 gram 0,24


boerenkool 750 gram 0,79


melk beker 0,08


saucijzenmet 450 gram 3,38


olie 1-2 el. 0,02


geroosterde paprika potje 0,99


uien 400 gram 0,25


kruiden
0,03


bindmiddel
0,02




5,80 1,45 (4 porties)






Orzo met groente en kip



kipreepjes  500 gram 3,69


olie 1-2 el. 0,02


orzo 500 gram 0,69


courgette 1 x 0,99


wortel 2 stuks 0,10


ui 1 x 0,07


knoflook 2 teentjes 0,02


prei 1 x 0,45


tomatenpuree 100 gram 0,28


tomatenblokjes blikje 0,45


Turkse yoghurt 100 ml. 0,16


peterselie dv 0,00 (eigen oogst)
bouillonblokje eigen 0,04




6,95 1,16 (6 porties)






ijsbergsla stukje 0,15


tomaat 1 x 0,37


komkommer stukje 0,14




0,66 0,329 (2 porties)






woensdag




stimpstamp met sucuk




en lamskofte




olie 1-2 el. 0,02


lamsgehakt 300 gram 3,45


kruiden-ei-paneer
0,41


aardappels 600 gram 0,18


zoet aardappel 400 gram 0,48


andijvie bio krop 1,50


sucuk 2 stuks 1,40


melk 1 beker 0,08


chutney en mosterd
0,10




7,61 1,90 (4 porties)






donderdag




nasi van de moeder




rijst 500 gram 0,43


prei 1x 0,45


courgette 1x 0,99


wortel 2x 0,12


ui 1x 0,07


paprika 3 halve 0,50


spitskool bio halve 0,75


nasikruiden 2 el 0,04


olie 1-2 el 0,02


kipbraadlapjes scharrel 400 gram 2,99


satésaus liter 1,45




7,80 1,30 (6 porties)






vrijdag




aardappelblokjes met tandoori kip



en wortel, sperzieboontjes en broccoli


aardappelblokjes 1 kg. 0,89


olie 2 x 1-2 el. 0,04


zout en peper
0,02


kipreepjes scharrel 400 gram 2,99


tandoorikruiden 1,5 el. 0,05


wortel 200 gram 0,25


sperzieboontjes 200 gram 0,80


broccoli bio 250 gram 0,75




5,79 1,45 (4 porties)






mayonaise paar el. 0,20








ijsbergsla kwart 0,25


tomaat 1 x 0,23


komkommer stukje 0,20


rode ui halve 0,04




0,71 0,24 (3 porties)






zaterdag




roerbakmie met kip 




wortel, sperziebonen, sugarsnaps,



paprika, rode ui en hoi sin saus



roerbakmie 250 gram 0,52


alle groentes 760 gram 3,61


kipreepjes scharrel 400 gram 2,99


kruiden
0,04


olie 1-2 el. 0,02


hoi sin saus kwart flesje 0,19




7,37 1,84 (4 porties)






zondag




restjesdag




nasi van vrijdag met saté



stamppot boerenkool met gehaktbal dv.








toetjes




vanille vla 1 liter 0,65


vanille yoghurt 1 liter 0,89


karamelvla 1 liter 0,89




2,43



2 opmerkingen:

  1. Ja handig die vriezer lijsten, ik heb in totaal 10 lades en de lijsten in laptop WORD documentje opgeslagen. 3 zitten onder koelkast en die reserveer ik voor zelfgemaakte maaltijden, resten en brood en vleeswaren die in te vriezer zijn en mxakkelijk om in voorraad te hebben zoals ham en ontbijtspek.

    In de grote vriezer zitten vlees, vis en groente zowel gekocht als zelf gekweekt.

    Op zich bevalt het me goed zo maar een enkele keer vergeet ik de lijsten bij te werken. Ook maak ik een weekmenu nav wat ik die week uit de vriezer of koelkast wil opmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb 1 vriezer met 5 lades. Alle oogst uit de moestuin eten we meteen op of ik maak het in in potjes of ik geef het weg aan familie en de voedselbank. Ik vries geen oogst in, puur omdat ik er dan een vriezer bij zou moeten kopen.

    BeantwoordenVerwijderen