vrijdag 6 maart 2015

kip wrap uit de oven


wraps 8 stuks 0,89


kipbraadlapjes 400 gram 2,99


paprika 1 rode 0,33


olie  1-2 el. 0,03


Ijsbergsla kwart krop 0,22


restje kaas
0,15


tomaat 2x 0,50


rode ui 1 x 0,10


tomatenpuree 2 el. 0,04


komkommer stukje 0,20


kruiden naar keuze
0,04




5,49 0,69 (per stuk)

Bereiding:
Snij de kipbraadlapjes in kleine stukjes en kruid ze met: Shoarmakruiden, Mexicaanse kruiden, Italiaanse kruiden of gewoon met zout en peper. Laat de  kruiden in het kipmengsel trekken (5 min.)
Snij de ijsbergsla in reepjes.
Snij de tomaten door midden en dan in plakjes
Snij de rode ui in halve ringen
Snij de komkommer in de lengte doormidden en snij deze in dunne plakjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie en roerbak de rode paprika. Voeg de kip toe en roerbak dit kort. Voeg 2 el eetlepels tomatenpuree toe en roer dit goed door. Is het te dik voeg dan 1-2 el. Water toe. Gaar dit een paar minuten.
Leg op iedere wrap in het midden een ‘reep’ kipmengsel, leg op dit mengsel;  ijsbergsla, ui, tomaat en komkommer. Rol de wrap op en steek deze met een grote houten prikker vast. Doe dit met alle 8 wraps.
Leg de gevulde wraps  in een ovenschaal en bestrooi ze met kaas.  Bak de wraps in de oven ca. 10-15 minuten krokant.
Serveer de wraps met chilisaus en de rest van de ijsbergsla-tomaat-ui en komkommer.




NB je kunt de wraps ook zelf maken.
250 gram bloem                                             
50 ml. Olie                                                        
150 ml. Warm water                     
Theelepel zout


Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Flink roeren  en kneden tot je een  elastisch deeg hebt. Deel dit in 8 porties en rol dit heel dun uit. Bak de wrap in een droge hete koekenpan aan iedere zijde gaar.

1 opmerking: