zondag 15 maart 2015

wat schaft de pot week 11

orzo met tomaat/komkommer salade
De week is om. Wat we vandaag gaan eten is bekend. Het was een dure week wat eten betreft maar dat komt doordat we zaterdag Turks eten hebben gehaald. Ik eet graag Turks, eigenlijk allerlei buitenlands eten  en een keer niet koken is ook wel eens prettig. We waren zaterdag middag weggeweest en heel laat thuis en dit keer had ik eens geen zin om te koken.

Maar nu de kosten van de afgelopen week:  € 83,60 delen door 7 dagen is: € 11,94 delen door 4 personen is € 2,99.

Nog even kort samen gevat we hebben per persoon per dag € 2,99 opgemaakt aan 'warm eten' + toetje.

Afgelopen week was er met enige regelmaat broccoli in de aanbieding. Wij houden van broccoli en ik roerbak dit of gewoon koken is ook heel lekker.

En dan nu wat we hebben gegeten:
 
maandag




gebakken kriel, speklap met rauwkost



ijsbergsla en broccoli 




krieltjes 1,2 kg. 1,19


speklap 4 stuks 3,48


broccoli 500 gram 0,49


ijsbergsalade:




ijsbergsla kwart krop 0,22


tomaat 2 stuks 0,33


komkommer  stukje 0,16


rode ui halve 0,06


dressing
0,05




5,98 1,49 (4 porties)






spitskool halve 0,40


wortel 1x 0,17


ui 1 x 0,04


bleekselderij 2 stengels 0,36


bieslook 2 el. 0,05


kruidenzout
0,02


ananas blikje 0,59


mayonaise 3 el. 0,10




1,72 0,57 (1/3 bak)






dinsdag




penne pasta met roerbakgroente en



zalm




penne pasta 500 gram 0,49


zalm gerookte 200 gram 2,99


slagroom 200 gram 0,45


melk 300 ml. 0,18


roerbakgroente:




courgette 3 stuks 1,79


broccoli 250 gram 0,40


champignons 250 gram 0,75


bindmiddel
0,04




7,08 1,18 (6 porties)






woensdag




Italiaanse kip met aardappel uit de oven



en ijsbergsalade




kipfilet 550 gram 3,29


tomatenblokjes 1 blikje 0,50


Italiaanse kruiden 1 el 0,05


mozzarella 1 bol 0,55


Parmezaanse kaas paar el. 0,50


aardappel 750 gram 0,20


olie 1-2 el. 0,03


rozemarijn uit eigen tuin 0,00




5,12 1,28 (4 porties)
IJsbergsalade




ijsbergsla stukje 0,20


komkommer stukje 0,25


tomaat 1x 0,20




0,65 0,33 (2 porties)






donderdag




bami met roerbakgroente 




rendang en ajam pangang (Dv)



bami 500 gram 0,95


bamikruiden 3 el. 0,02


broccoli bio 500 gram 1,50


wortel 1x 0,17


prei 2 stuks 0,59


spitskool kwart 0,20


paprika  3 stuks 0,99




4,42 0,88 (5 porties)






rendang




runderlap in blokjes 1 kg. 6,65


rendang pasta 2 x 1,86




8,51 0,69 (5 porties)






ajam pangang  1,5 portie diepvries 0,00


1 portie rendang over










vrijdag




stamppot boerenkool met hachee



en een stukje rookworst




aardappels 1 kg. 0,28


boerenkool dv 2 x 450 gram 1,18


rookworst halve 1,65


melk 1 beker 0,09


mosterd/chutney/augurk/
0,25




3,44








1 portie boerenkool in de vriezer









Hachee:




hacheevlees 1 kg. 6,65


uien 800 gram 0,65


kruiden
0,05


zout en peper
0,02


bindmiddel
0,02




7,39 3,70 (1/2 portie)






ca. 600-700 gram in de diepvries









zaterdag




Turks eten gehaald 5 personen 33,50








zondag;




Orzo (Turkse pasta) met tomaten-gehaktsaus


roerbakgroente en tomaat-komkommersalade


orzo 500 gram 0,69


gehakt 500 gram 3,51


ui 1x 0,05


Turkse 7 kruiden
0,02


olie 1-2 el. 0,02


wortel 1 grote 0,15


broccoli 500 gram 0,79


prei 1 x 0,33


champignons bio 200 gram 1,30


tomatenblokjes blik 0,50


tomatenpuree 50 gram 0,15




7,51 1,25 (6 porties)






tomaten-komkommersalade



tomaat 2 stuks 0,20


komkommer halve 0,50




0,70 0,35 (2 porties)






toetjes:




vanille vla 2 x 1 liter 1,30


vanille yoghurt 1 liter 0,79


bakjes yoghurt met aardbei 2 stuks 0,35




2,44





2 opmerkingen:

  1. Bij welke winkels doe je de boodschappen? Vind veel producten namelijk erg goedkoop en was benieuwd of je die gwn in supermarkten haalt of speciaal naar de markt ervoor gaat of naar een toko?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik koop veel boodschappen in Duitsland (ik woon aan de grens) dit scheelt op veel producten 20-25%. Kruiden koop ik in een Turkse supermarkt en bestel ook wel eens via internet bij pit & pit. Rundvlees koop ik 1-2 keer per jaar bij een huisslachting, kip bij de Al di (scharrel) en verder klepper ik alle supermarkten af. In de zomer heb ik een eigen moestuin en kweek ook nog heel veel in 'bloem' bakken die aan de schutting hangen en elke week koop ik een bio groente tas voor 2 personen. Winkels: A ldi (Nederland en Duitsland) L idl (Nederland en Duitsland) J umbo, A ppie

    BeantwoordenVerwijderen