zondag 22 maart 2015

wat schaft de pot week 12

Het weekmenu bepaal ik meestal naar aanleiding van de groente die ik heb. Iedere donderdag koop ik een biologische groente tas en dan beslis ik wat we welke dag gaan eten. Zit er andijvie of sla in dan moet dat het eerste op. Altijd doe ik een krop sla/andijvie  in de slabol. Wat is een slabol; een hoge ruime kom met onderin een los 'zeefje' en de kom sluit je af met een bol deksel. De sla blijft in deze sla bol veel langer vers. Ooit zijn we op vakantie gegaan en hadden we de slabol inclusief inhoud vergeten mee te nemen. Na 3 weken kwamen we thuis en de ijsbergsla was nog mooi en zeker nog eetbaar. Dus de investering van de slabol heeft zich geloond. (hij is van de t upp ware)

Deze week waren de kosten aanmerkelijk lager dan vorige week. Logisch want toen hadden we eten gehaald bij een Turkse afhaal en dat hakt er nog al in.

Kosten deze week: € 45,97 delen door 7 dagen is: € 6,57 per dag. Delen door 4 personen is: € 1,64

Dit wil dus zeggen dat we elke dag voor € 1,64 per persoon warm eten hebben gehad incl. toetje. Dat is wel wat lager dan week 11 (€ 2,99) Zelfs de € 1,64 is heel erg laag. De gemiddelde kosten over 12 weken heb ik even uitgerekend en dat is € 2,00 toch leuk om even uit te rekenen. Als straks het moestuin seizoen weer begint zal ik nog eens een gemiddelde van 12 weken berekenen.
stimpstamp met gehaktballtjes



En dan nu wat schaft de pot:

maandag




stimpstamp met gehaktballetjes




aardappels 1 kg. 0,20


andijvie bio 480 gram 1,50


rundergehakt bio 400 gram 2,99


kofte kruiden 1 el. 0,05


ui 1 x 0,06


paneermeel + ei
0,22


olie 1 -2 el. 0,02


melk beker 0,07


mosterd
0,03




5,14 1,29 (4 porties)






4 kleine gehaktballen in de diepvries










dinsdag




wraps uit de oven met kip en 




komkommer-tomaat salade




wraps 8 stuks 0,85


kipreepjes 500 gram 2,99


paprika 3 halve 0,50


olie 1-2 el. 0,02


tomaten 2 stuks 0,26


kaas restje dv 0,00


salsasaus  zelf gemaakt 0,40




5,02 1,25 (4 porties)






tomaat-komkommer salade
0,46


broccoli gekookt 1 portie 0,20




0,66 0,16 (4 porties)






woensdag




tagliatelle met roerbakgroente 




en zalm




tagliatelle  500 gram 0,69


courgette  2 stuks 1,38


champignons 250 gram 0,75


broccoli 500 gram 0,79


slagroom pakje 0,45


melk halve liter 0,29


zalm 200 gram 2,99


bouillonblokje zelf gemaakt 0,05


bindmiddel
0,02


basilicum paar blaadjes 0,00




7,41 1,23 (6 porties)






donderdag




kriel aardappels met sla en




schnitzel (en 1 bietje dv)




krieltjes 1 kg 0,99


rozemarijn paar takjes 0,00 (eigen tuin)
olie  1-2 el. 0,02


zout en peper
0,01


ijsbergsalade:




ijsbergsla halve krop 0,50


tomaat 2 stuks 0,26


komkommer stukje 0,15


rode ui halve 0,05


pijnboompitten  1 el. 0,30


Duitse slasaus
0,20


bietje gekookt dv 1 x 0,15


schnitzel 4 stuks 6,26


olie  4-5 el. 0,06




8,95 2,24 (4 porties)






vrijdag




rode curry met roerbakgroente - kip




en witte rijst




rijst 400 gram 0,34


kipbraadlapjes scharrel 400 gram 2,99


olie 1-2 el 0,02


rode curry pasta 1 el. 0,05


paprika 1 rode 0,33


paksoi bio 240 gram 1,5


courgette bio 2 stuks 1,5


champignons 250 gram 0,75


sugar snaps 250 gram 1,59


bouillonblokje zelf gemaakt stukje 0,06


kokosmelk 1 blikje 0,69


bindmiddel
0,02




9,84 1,64 (6 porties)






2 porties over










zaterdag




kliekjes dag




tortilla 5 eieren 0,95


tomaten  2 stuks 0,26


bosui dv zakje 0


curry met rijst 2 porties



tagliatelle met zalm 1 portie















zondag




spaghetti met tomaten-gehakt




en roerbakgroente




spaghetti 300 gram 0,29


gehakt rund 500 gram 3,56


paprika 2 stuks 0,66


wortel 1 x 0,17


prei diepvries 0,00


tomatenblokjes blik 0,45


spitskool stukje 0,20


geraspte kaas
0,20


rucola sla handvol 0,00 (eigen oogst)


5,53 1,38 (4 porties)






toetjes:




vanille vla 1 liter 0,65


vanille yoghurt 1 liter 0,79


Griekse yoghurt halve liter 0,77




2,21


1 opmerking:

  1. Keurig, een gemiddelde van 2 euro.
    De stimpstamp ziet er lekker uit, krijg er meteen zin in! :-)

    BeantwoordenVerwijderen