maandag 6 april 2015

wat schaft de pot week 14

Doordat het nu Pasen is was ik bijna wat schaft de pot vergeten. Nog snel even het eten van gisteren ingetikt en nu kan hij online.

Geen schokkende week en vandaag 2e Paasdag eten we 'normaal'. Ik weet het nog niet helemaal, waarschijnlijk iets van gebakken aardappels met vlees en groente. Ik had vanwege een feest dit weekend niets voor de Pasen gekocht. Groot was dan ook de verrassing; we kregen van zus en zwager een paasontbijt. Een grote schaal met broodjes, rozijnen brood, kukelbrood, ontbijtkoek, chocolade paaseieren.
Hebben we toch nog iets voor de Pasen. Al die 'Paascommercie' is toch niets voor mij. Het Paasverhaal van donderdag avond, De Passion zegt me veel meer. Overigens vond ik het een prachtige uitzending.

Het was een dure week. Ik hoor mijzelf nog zeggen; "we halen maar een paar keer per jaar eten". Ahum, volgens mij zitten we nu april al op 5 keer halen/bezorgen
Ach ja, soms heb je er zin in en zolang we het kunnen betalen. (zegt de vrouw die volgende week acuut een bezuinigingsaanval krijgt)

De kosten deze week:  € 77,68 delen door 7 dagen is: € 11,10 delen door 4 personen € 2,77

En eigenlijk klopt die 4 personen niet, zaterdag en zondag hebben dochterlief en schoonzoon met ons meegegeten.

De eerste Paasdag was geweldig, niet alleen het weer maar ook gezellig met de hele familie, vrienden heerlijk buiten gezeten in het zonnetje. Als ik nu naar buiten kijk.........
Ach wie weet wordt het straks droog en dan kunnen we er nog even op uit. Niets bijzonders hoor, op koffievisite bij de ouders en vanmiddag wandelen met de hond.
kip tandoori met groenten

En dan nu wat schaft de pot:

Maandag




stamppot wijnzuurkool



met rundersausijsje




aardappels 1 kg. 0,36


wijnzuurkool bio 500 gram 1,50


rundersausijsje 4 stuks 4,35


olie 1-2 el. 0,03


mosterd
0,05


melk 1 beker 0,09




6,38 1,28 (5 porties)






1 portie stamppot in de diepvries









Dinsdag




aardappelblokjes met kip-tandoori


en groente




aardappelblokjes 750 gram 2,09


kipfilet 500 gram 2,99


tandoori kruiden+olie 0,05


zout en peper
0,01


groente:




wortel bio 300 gram 0,75


broccoli bio 250 gram 0,50


doperwten 200 gram 0,50


olie 1-2 el 0,03


mayonaise
0,10




7,01 1,75 (4 porties)






woensdag




spaghetti met tomaten-gehaktsaus


en roerbakgroente en zelfgemaakte pesto


spaghetti 500 gram 0,49


rundergehakt 500 gram 3,56


tomatenblokjes 1 blikje 0,5


roerbakgroente 6 ons 3,3


knoflook teentje 0,02


spaghetti kruiden 1 koffielepel 0,04




7,91 1,582 (5 porties)






Pesto:




basilicum half potje 0,50


notenmix 100 gram 0,90


Parmezaanse kaas 70 gram 0,84


olijfolie
0,20




2,43








donderdag




nasi speciaal




kipreepjes 500 gram 3,69


chinese kruiden 1 el. 0,05


olie 1 el. 0,02


wortek stuk 0,15


prei 1 x 0,33


paprika 3 stuks 1,39


broccoli 250 gram 0,50


tomatenpuree 50 gram 0,14


chili saus
0,30


rijst 500 gram 0,43




6,99 1,16 (6 porties)






vrijdag




shoarma schotel




kipshoarma 500 gram 3,69


rosti zak  1,19


broccoli 530 gram 0,89


slagroom pakje 0,45


oli 1-2 el. 0,03


kaas (restjes)
0,40




6,65 1,66 (4 porties)






zaterdag




tagliatelle met zalm




tagliatelle 400 gram 0,55


courgette 2 stuks 1,38


champignons 250 gram 0,75


broccoli 540 gram 0,89


gerookte zalm 200 gram 2,99


bouillonblokje zelf gemaakt 0,05


slagroom 1 pakje 0,45


bindmiddel
0,02


geraspte Parmezaanse kaas 0,30




7,38 1,23 (6 porties)






zondag




Turks eten 5 personen 30,00








toetjes




Griekse yoghurt emmer 1,49


vanille vla 1 liter 0,65


vanille yoghurt 1 liter 0,79




2,93


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen