zondag 12 april 2015

wat schaft de pot week 15

Wat een prachtig weer. De zon schijnt en de eerste (bloem)bakken zijn weer vol gezaaid met; rucola, bosui.
De (bloem) bak met bieslook groeit volop de eerste kleine porties heb ik al kunnen knippen voor in de sla.

En dan nu wat schaft de pot:

Totale kosten deze week € 50,85 delen door 7 dagen € 7,26 delen door 4 personen € 1,82

en dit hebben we gegeten:

maandag




spicy wedges, ijsbergsalade




varkenshaasje 




spicy wedges 750 gram 2,51


varkenshaasje  300 gram 4,05


ijsbergsalade:




ijsbergsla halve krop 0,50


Turkse kaas stukje 0,40


gekookt ei 2x 0,38


tros tomaatjes paar 0,20


komkommer stukje 0,25


dressing olie/azijn/mosterd/kruiden 0,10




8,38 2,10 (4 porties)






dinsdag




gekookte aardappels, rode kool,



bloemkool, saucijsje 




aardappels 1 kg. 0,27


rode kool pot 1,25


bloemkool bio 1 x 1,50


bechamelsaus 250 ml. 0,15


saucijsje 4 stuks 3,85


olie 1-2 el. 0,02




7,04 1,76 (4 porties)






woensdag




spicy chicken sesam noodles




roerbakmie 375 gram 0,74


kipreepjes scharrel 400 gram 2,99


sugarsnaps 250 gram 1,59


courgette 1 x 0,69


prei 2 x 0,66


oestersaus kwart flesje 0,25


ui 1x 0,06


paprika rood 2 x 1,39


roerbaksaus:




zwarte thee 150 ml. 0,02


pindakaas 5 el. 0,32


spaanse peper 2 stuks 0,07


knoflook  2 teentjes 0,02


zout, peper, gember, citroensap 0,05


sesamolie 1-2 el. 0,05




8,90 1,48 (6 porties)






donderdag




gekookte aardappels, botersla, rode bieten salade


gepaneerde kipschnitzel




aardappels 1 kg. 0,30


kipschnitzel 300 gram 2,99


olie 3-4 el. 0,05


botersalade:




botersla bio 1 krop 1,50


tomaten hand vol 0,20


komkommer stuk 0,25


rode ui halve 0,09


slasaus (zelf gemaakt)
0,10


Bietensalade:




rode bieten bio 636 gram 1,50


augurk 3 stuks 0,05


ui halve 0,05


kruidenzout
0,01


mayonaise 1 el. 0,03




7,12 1,78 (4 porties)






vrijdag




mac and cheese + rauwkost




penne pasta 500 gram 0,49


rundergehakt  500 gram 3,56


olie 1 el. 0,02


winterwortel bio 150 gram 0,75


broccoli 150 gram 0,20


kruiden, zout, bouillonblokje
0,07


bechamelsaus halve liter 0,37


tomatenblokjes blikje 0,50


paprika rood 1 x 0,60


prei 1 grote 0,00 (uit de moestuin)
courgette 1 x 0,69


ui 1 x 0,07


Parmezaanse kaas stukje 0,40


geraspte kaas restje 0,75




8,47 1,41 (6 porties)






rauwkost;




spitskool halve 0,40


wortel 1x 0,17


ui 1 x 0,04


bleekselderij 2 stengels 0,36


bieslook 2 el. 0,00 (eigen tuin)
kruidenzout
0,02


ananas blikje 0,59


mayonaise 3 el. 0,10




1,67








zaterdag




mac and cheese + rauwkost 2 porties



pizza 2x 1,69








zondag




patat met ijsbergsalade




frikandel en bamischijf




patat 700 gram 0,99


frikandel 4 stuks 0,60


mayonaise/kethcup/curry
0,40


bamischijf 3 stuks 2,64


Ijsbergsalade




ijsbergsla halve krop 0,45


mini tomaten paar 0,25


komkommer stukje 0,17


rode ui halve 0,05


Turkse kaas stukje 0,25


dressing
0,05


gekookt ei 1 x 0,19




6,03 1,51 (4 porties)












toetjes




vanille vla 1 liter 0,65


roer yoghurt 2 x halve liter 0,90




1,55


1 opmerking: