zaterdag 30 mei 2015

pastei tutup recept

Recept Pastei-pan.

In 'wat schaft de pot' week 21 staat het recept pastei-pan. Met dank aan David, daar heb ik het recept van gekregen.





Voor 4-5 personen
Ingrediënten:

8/10 aardappelen (ca. 1,2 kg. puree)
Volle melk
2 maggi blokjes of eigengemaakte bouillonblokjes
2/3 teentjes knoflook
Peper/zout/nootmuskaat, ve-tsjin, gember(poeder), citroengras(poeder), komijn(poeder)
Sambal oelek

Zoete ketjap
500gr. rundergehakt (hoh mag ook, dan overtollig vet afgieten)
1 grote ui
(evt. verse champignons, paprika, lente-ui)
Potje wortelen/doperwten of verse worteltjes gekookt en diepvriesdoperwten.
doorzichtige rijst mie
Paneermeel
Roomboter
6 eieren

Bereidingswijze:

Kook de eieren hard. Niet te hard, dan worden ze droog. Pel ze en laat afkoelen.

Kook de aardappelen gaar. Maak hier puree van met de melk, klontje roomboter, peper/zout/nootmuskaat naar smaak. Iets meer kruiden gebruiken, anders smaakt het flauw.

Doe het pakje mie in heet water en laat wellen voor ongeveer 2,5 min. Daarna afgieten.

Doe de bouillon blokjes in een klein bakje heet water zodat ze ‘smelten’.

Bak het gehakt rul (evt teveel aan vet afgieten), voeg de gesneden teentjes knoflook, ui en de evt. extra groentes toe.
Daarna de gember, citroengras, komijn, sambal en 4 eetlepels ketjap. Ik doe meestal een halve tot hele theelepel van de kruiden…beetje uitproberen.
Voeg de bouillonblokjes toe. Na kruiden met peper en zout. Halve theelepel ve-tsjin toevoegen.
Voeg de mie toe.
Daarna de uitgelekte wortelen/doperwten. Dit geheel goed door elkaar mengen.

Vet een grote ovenschaal in met de roomboter, daarna bedekken met paneermeel. (Blijft het niet plakken)

Vul de bodem met het gehakt en leg de eieren in een kuiltje. Bedek dit daarna met de aardappelpuree.
Strooi hier een laagje paneermeel overheen. Stuk of 8 kleine klontjes boter verspreiden.

½ uur tot 3 kwartier in de oven totdat het warm is en de bovenkant goudgeel.

Het gerecht is ook heel goed een dag van te voren te maken en daarna in de oven. Oventijd wordt dan wel iets langer omdat alle ingrediënten natuurlijk koud zijn.

4 opmerkingen:

  1. Ik vond het erg lekker, vooral de combinatie van al die kruiden die proef je in het gerecht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ga het een keer maken hoor, maar zou je die vetsin weg kunnen laten of is de smaak dan heel anders denk je?

      Verwijderen
    2. Geen idee of de smaak dan anders is.

      Verwijderen