zaterdag 22 augustus 2015

courgette chutney



Courgette chutney (ca. 8-10 potjes h ak formaat zie foto)

1,8 kg. Courgette in blokjes
900 gram uien in blokjes
900 gram rietsuiker
1,3 liter (inmaak) azijn
Groot stuk gember geraspt of gemalen gember
½ eetlepel witte peper
900 gram tomaten in blokjes
2 eetlepels zout
1 eetlepel cayennepeper
Eventueel  1 eetlepel sambal of een Spaans pepertje met pitjes
(paar teentjes knoflook)




Doe alle ingrediënten in een pan en kook  dit ca. 2 – 2,5 uur tot een chutney.  Laat de chutney goed inkoken tot een saus dikte. Eventueel aan het eind van de kooktijd de chutney iets pureren met een staafmixer.
Tussendoor af en toe roeren!

Chutney gloeiend heet afvullen in schone jampotjes. Deksel erop en ondersteboven op een theedoek af laten koelen.

Lekker bij vlees, vis, rijs, stamppot enz.


Je kunt hiervoor ook de courgettes gebruiken die tot  ‘bommen’ zijn gegroeid. Haal van de te grote courgettes de zaden binnenin eruit. Courgette doorsnijden en met een lepel de zaden verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen