maandag 31 augustus 2015

pulled pork

Pulled Porc
 (recept van fb de slowcookers)
Ingrediënten voor 6 porties
• 230 ml barbecuesaus uit een fles (gewoon de goedkoopste)
• 180 ml ketchup
• 2 gesnipperde uien
• 3 teentjes knoflook, gesneden
• 2 eetlepels honing
• 2 eetlepels bruine basterdsuiker of rietsuiker
• 60 ml worcestersaus
• 1,5 theelepel chilipoeder
• 1 eetlepel Tabasco of sambal
• 1 lekkere snuf zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
• 1,5 kilo procureur
 
Bereidingswijze
Meng de barbecuesaus, ketchup, ui,  knoflook, honing, bruine basterdsuiker, worcestersaus, chilipoeder, tabasco, zout en zwarte peper in een slowcooker tot alles goed is gemengd .
Snij het vlees in 3-4 stukken.
Leg het vlees in het mengsel, en bedruip het vlees met de saus. Zet de slowcooker op een lage stand. Stoof het vlees op low 7 tot 9 uur gaar of op hoog ca. 5-7 uur. Controleer of het vlees gaar is.
Schep het vlees uit de slow cooker op en bord en trek het met 2 vorken uit elkaar.
Eventueel de saus binden met een bindmiddel (maizena, bloem etc)   
Je kunt het vlees na het uit elkaar halen terug doen in de saus, houdt je niet van veel saus dan vlees en saus apart opdienen.
pulled pork in de maak

Serveer het vlees met de saus en met coleslaw.
Je kunt de pulled pork op een broodje serveren of met aardappels en groente.
Recept coleslaw:
Ingrediënten

  • 5 00 gram witte kool (of spitskool), fijn gesneden
  • 100 gram wortel, julienne gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 75 milliliter melk
  • 75 milliliter karnemelk of kefir
  • 135 gram mayonaise
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram suiker
  • snufje zout en peper
Bereiding in een pan;
Leg het vlees met de saus in een pan en sudder dit met een deksel op de pan op het laagste pitje van je fornuis  tot het vlees gaar is. (ca. 2,5-3 uur) controleer of het vlees gaar is! Zo niet dan moet het langer.
Bereiding oven:
Verwarm de oven op 100 graden. Doe de ingrediënten in een ovenbestendige pan met deksel. Gaar de pork in ca 5-6 uur. Controleer tussendoor af en toe, de pork mag niet droog bakken. Voeg als het  droog dreigt te worden wat water toe.
Lekker op een broodje
Of
Gebakken aardappels, sperziebonen en pulled porc.

1 opmerking:

  1. Leuk, de recepten voor de slowcooker. Ik ga ze zeker proberen. (Ik heb er pas een) Hopelijk volgen er nog meer.
    Helene

    BeantwoordenVerwijderen