zondag 9 augustus 2015

wat schaft de pot week 32

We zijn weer terug van vakantie. Wat een weelde in de Nederlandse winkels wat groente en vlees betreft.
We zijn oa naar Frankrijk geweest en wat valt mij daar het vlees tegen. Het assortiment is uiteraard anders dan in Nederland, veel minder keuze maar ook de kwaliteit vond ik in vergelijking met 7 jaar geleden (toen waren we voor het laatst in Frankrijk) behoorlijk wisselend en erg duur. Ach ja, vakantie houden kost geld en nu we weer terug zijn in Nederland waardeer je alles weer des te meer.

Wat groente betreft; er is van alles te koop en de sla, courgette, tomaten waren volop verkrijgbaar en goedkoper dan in Nederland. Komkommer en sperziebonen waren ook volop te koop maar wel duur. 1 komkommer 1,19 en sperziebonen kg. 3,50 - 4,50. Hoe verder naar het zuiden, des te minder keuze. Dinsdag stond ik bij onze groente man in de winkel en ik kon gewoon niet kiezen......... wat een keuze hebben we in Nederland toch.

Uit de moestuin komt op dit moment alleen nog de courgette oogst. Volop! ik ben zelfs al aan het delen met familie. Deze week maak ik nog wat courgette in potjesin  met zoet zuur. Lekker in de winter bij een stamppotje.

groente salade met feta
En dan nu wat schaft de pot;


maandag




pittige gehaktballen met gekookte aardappels,


ijsbergsalade en 1 portie broccoli



aardappels 1 kg. 1,00


bio gehakt 400 gram 2,99


ei 1x 0,10


paneer en zout 
0,05


ui halve 0,12


kofte baharat kruiden 1 koffielepel 0,02


potje tomatenpulp zelf gemaakt 0,10


paprika puree 1 el. 0,02








ijsbergsalade:




ijsbergsla kwart krop 0,12


tomaat 1x 0,13


komkommer stukje 0,12


ui halve 0,12


dressing (olie, azijn, honing) 0,04




4,93 1,64 (3 porties)






broccoli (200 gram) 1 portie 0,35








2 gehaktballen over










dinsdag




curry met noodles




wortel 3 stuks 0,16


paprika rood/groen 0,86


sugar snaps 250 gram 1,69


champignons 250 gram 0,75


ui halve 0,12


kokosmelk blik 0,75


tomatenblokjes blik 0,55


tomatenpuree 2 el. 0,05


rode curry pasta 1 el. 0,03


zout, gember, koriander
0,02


kipbraadlapjes 600 gram 4,48


noodles 250 gram 0,49




9,95 1,66 (6 porties)






3 porties in de vriezer










woensdag




saucijsje met aardappelpuree



en rode kool




saucijsje 4 stuks 3,55


aardappels 1,2 kg. 1,20


melk 150 ml. 0,08


kruidenzout halve tl. 0,02


olie 1-2 el. 0,02


rode kool pot 1,25




6,12 1,53 (4 porties)






donderdag




spaghetti met spaghettisaus en gehaktballetjes


en komkommer-tomaat salade



rundergehakt 500 gram 3,56


ei  1x 0,10


kruiden en paneer
0,03


courgette 1x 0,00 eigen oogst
wortel 2 stuks 0,10


paprika - rood/geel/groen samen 3 stuks 1,29


champignons 250 gram 0,75


passata 1 pak 0,39


spaghetti kruiden 1 koffielepel 0,02


bindmiddel
0,02




6,26 1,04 (6 porties)






spaghetti 500 gram 0,49
(5 porties)






komkommer-tomaat




komkommer halve 0,30


tomaat 2 stuks 0,20




0,49
(3 porties)






vrijdag




kipwraps met salade




kipreepjes 500 gram 3,69


tomatenblokjes 1 blik 0,55


wraps pak 0,85


salade;




ijsbergsla kwart krop 0,15


tomaat 2 stuks 0,40


komkommer stukje 0,15


ui halve 0,08




5,87 1,47 (4 porties)






zaterdag




bbq




vlees totaal 6 personen 40,17


pastasalade ca. 2 kg. 3,42








couscoussalade ca. 1 kg.



couscous bio ca. 160 gram 0,50


feta kaas 100 gram 0,35


doperwten 100 gram 0,22


tomaten 2 stuks 0,40


komkommer kwart 0,15


ras el hanout 1 koffielepel 0,03


olijfolie 2-3 el. 0,05


sumak 2 tl. 0,02


citroensap 1 el. 0,03


kruidenzout
0,02




1,76


groentensalade:




broccoli in roosjes 200 gram 0,36


wortel 3 stuks 0,24


courgette 1 x 0,00 eigen land
feta kaas 100 gram 0,35


sumak 2 tl. 0,02


kruidenzout
0,02


olijfolie 2-3 el. 0,05


munt fijngesneden 1 el. 0,00 eigen tuin


1,03








stokbrood 2 stuks 0,35


kruidenbrood 1 x 1,69


kruidenboter 100 gram 0,51


sauzen diverse 1,00








totaal bbq
49,93 8,32 (6 personen)












zondag




uit eten bij een vriendin










toetjes;




vanille vla 2 x 1 liter 1,30


Griekse yoghurt emmer 1,49


vanille yoghurt 1 liter 0,79




3,58


6 opmerkingen:

  1. Als je weer in Franse supermarkt ben kijk eens bij de biefstukken (steak, bavette, entrecote etc. afdeling) naar Hampe. Dit zijn lange repen van de zijkant van rund, niet te duur en erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De steak en entrecote heb ik zien liggen, deze waren helaas grauw/verkleurd. In de grote 'hyper' marche was wel meer keuze. We hebben veel kipfilet, kalkoen, steak hache en van die dunne worstjes in diverse smaken gegeten.

      Verwijderen
  2. Ja hier hebben we echt veel keus hoor. Soms zeg ik weleens: 'het zou makkelijker zijn als er wat minder te kiezen viel'

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In Nederland is het ook wat overzichtelijker en inderdaad minder te kiezen maakt het makkelijker. Gelukkig heb ik nu weer vlees van een huisslachting dan kan ik zelf kiezen wat ik van het rund wil.

      Verwijderen
  3. Tsjonge wat een mooi uitgebreid menu! Je eet heel gezond en gevarieerd als ik het zo zie. De pittige gehaktballen lijken me erg lekker!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik (wij) houden van veel groente en gelukkig is er in Nederland een ruime keuze. De pittige gehaktballen waren op het randje in het recept staat 1 koffielepel maar ik had zelf 1 eetlepel gebruikt. Dus het recept maar meteen aangepast. 1 koffielepel (dat is een Duitse lepel) is echt voldoende.

      Verwijderen