zondag 16 augustus 2015

wat schaft de pot week 33

Inmiddels zijn we al weer 2 weken aan het werk. Er wordt weer 'normaal' gekookt. Wat is normaal, geen idee........we eten altijd gevarieerd.

Vanwege de droogte is er niet veel te oogsten uit de moestuin. Mijn groente abonnement heb ik al 6 weken niet gehad. Eerst waren we zelf op vakantie en daarna de groenteboer. Deze week mag ik mijn groentetas weer ophalen, ben benieuwd wat er in zit.  Ik kan op de site kijken wat er in de tas zit maar ik vind de verrassing altijd veel leuker.

En dan nu wat schaft de pot;

totale kosten € 56,30 delen door 7 dagen is 8,04 delen door 4 personen 2,01

Het oogt hoog maar ik heb regelmatig wat porties in de vriezer gedaan en ook mijn dochter heeft het ea meegekregen.

En dan nu;



maandag




pulled pork met bombay aardappels



en sperziebonen 




aardappels 1,2 kg. 1,20


bombaykruiden 1,5 el. 0,10


olie 1-2 el. 0,02


tomaten 4 stuks 0,40


sperziebonen 1 kg. 0,98




2,70 0,67 (4 porties)






pulled pork;




procureur aan 1 stuks 2,447 kg. 14,63


uien 3 grote 0,25


barbecue saus 1 flesje 0,69


sambal 1 el. 0,02


zout en peper
0,02


knoflook 1-2 teentjes 0,03


limoensap 1 el. 0,02


suiker 2 tl 0,02




15,68 1,96 (8 porties)
4 porties in de vriezer










dinsdag




babi ketjap met mie




ajam pangang 




karbonade ca. 1 kg. 8,98


ketjap  1 kopje 0,15


water 1 kopje 0,01


zout en peper
0,02


citroensap 1 el. 0,02


bouillonblokje stukje 0,02 (zelf gemaakt)
sambal 1 el. 0,03


gember/koriander/komijn
0,04


uien 2 grote 0,15


bindmiddel
0,02




9,44 1,57 (6 porties)






2 porties in de vriezer










mie pak 0,98


roerbakgroente;




wortel, prei, paprika, witte kool, courgette 1,20


bamikruiden zelf gemaakt 0,06




2,24








woensdag




gebakken krieltjes, ijsbergsla, sperziebonen


in het zuur, kipschnitzel




krieltjes 1 kg. 1,29


kipschnitzel 4 stuks 3,78


olie 1-2 el. 0,02


sperziebonen van maandag




uitje halve 0,08


azijn, olie, mosterd
0,05


ijsbergsalade;




ijsbergsla kwart krop 0,15


tomaat 2 stuks 0,40


komkommer stukje 0,15


dressing
0,07




5,99 1,50 (4 porties)






donderdag




patat met hachee (dv)




en ijsbergsalade




patat diepvries ca. 700 gram 1,00


frikandel 4 stuks 0,398


kipcorn 4 stuks 0,995


hachee diepvries 0


ijsbergsalade;




ijsbergsla kwart krop 0,1475


tomaat 2 stuks 0,30


komkommer stukje 0,15


dressing
0,05




3,04 0,76 (4 porties)






potje wortelen
0,55








vrijdag




pasta met roerbakgroente en zalm-



roomsaus




pasta 500 gram 0,49


zalm 400 gram 4,29


wortel 2 stuks 0,15


courgette 1 x 0,00 eigen land
ui 1 x 0,10


room pakje 0,45


melk bio 300 ml 0,22


bindmiddel
0,04


kruiden
0,05


padanokaas paar eetl. 0,50




6,29 1,05 (6 porties)






zaterdag




kliekjes dag




pasta met zalm-room




pulled pork uit de vriezer




afbakbroodjes 4 stuks 0,35








zondag




Amerikaanse bbq bij mijn moeder



ik neem mee;




nackensteaks 4 stuks 2,79


kipspiesjes 8 stuks 3,29


gemarineerde karbonades 6 stuks 0 (overgehouden)
rauwkost bak vol 1,42


satésaus liter 1,49




8,99


toetjes;




vanille vla 1 liter 0,65


roer yoghurt beker 0,39




1,04



2 opmerkingen:

  1. Hmmm,lekkere dingen weer hoor!
    Hoe maak je die sperziebonen in t zuur?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. uitje snipperen, in een kom doen roer er (wijn) azijn met wat suiker, olie, peper en zout doorheen. Mespuntje mosterd en dan proeven. Te zoet dan nog weer wat azijn toevoegen, te zuur dan wat suiker (zoetstof) toevoegen. Als laatste de gekookte (koude) sperziebonen er door scheppen.

      Verwijderen