maandag 14 september 2015

pastasaus uit de sc (en kan ook in een pan)

Ik begin plezier in mijn sc te krijgen. Gisteren bleven er een aantal mensen eten (10) en dan is er een grote hoeveelheid nodig. Wat is dan gemakkelijk en lekker. Juist, spaghetti met tomatensaus, geraspte kaas, rucola en ijsbergsalade.

's Morgens had ik al de gehaktballetjes gemaakt van 1 kg. rundergehakt en de groente alvast gesneden.
Iedere keer is de saus iets anders, ik doe er iedere keer verschillende groenten in en ook de kruiden in de gehakt zijn iedere keer anders. Ik kijk altijd wat er nog in de koelkast ligt wat op moet.

Totale kosten per persoon: € 1,47

Het recept van deze keer:


Pasta saus
spaghetti
2 x 500 gram
0,98



rundergehakt
1 kg.
5,78



ei
2 x
0,20



paneer en kruiden

0,08



tomatenblokjes
1 blik
0,55



passata tomaten
pak
0,35



prei bio
1 grote
1,50



wortel
1 x
0,15



pittige spaghetti kruiden
2 tl.
0,04



courgette
3 stuks klein
0,00
eigen moestuin

paprika
trio
1,39



zout / peper/ oregano/basilicum/knoflook
0,04



Padano kaas
geraspt
0,35



rucola

0,00
uit eigen bloembak



11,41
1,14
(10 porties)






rauwkost





spitskool
halve
0,40



wortel
1x
0,17



ui
1 x
0,04



bleekselderij
2 stengels
0,36



bieslook
2 el.
0,05



kruidenzout

0,02



ananas
blikje
0,59



mayonaise
3 el.
0,10





1,72
0,17








Ijsbergsalade





Ijsbergsla, tomaat, komkommer
1,50



dressing; balsamico azijn, honing, mosterd
0,10





1,60
0,16


bereidingswijze
Maak van het gehakt + kruiden, paneer en ei kleine gehaktballetjes en doe die onder in de schaal.
  1. Snij alle groenten en leg deze op de gehaktballetjes
  2. Roer de tomatensaus, tomatenpuree, tomatenblokjes of gezeefde tomaten, tijm, basilicum, oregano en 1 teentje knoflook door elkaar en giet dit bovenop de balletjes en groente.. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat de saus 5-6 uur sudderen of op hoog 3,5 uur.
  3. Lekker met pasta, rucola, geraspte kaas en een salade.
Wil je dit in een pan klaarmaken. Olie verhitten in een pan, gehaktballetjes even bruin bakken. Daarna alle overige ingrediënten erin doen en garen ca. 25-30 minuten.
alles in de sc en starten maar.

foto gemaakt in de vakantie, toen geen spaghetti maar met pasta vlinders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten