dinsdag 1 september 2015

wat schaft de pot week 35

Een rare week wat eten betreft en wat weer betreft. Dan warm, dan regen ach ja echt Nederland. Wat eten betreft......Uit mijn moestuin is afgelopen week alleen nog 2 courgettes geoogst. Waarschijnlijk deze week weer courgettes, een bosje peterselie en misschien zijn de bieten groot genoeg. Voor de rest is het een mager jaar voor mijn moestuin. Veel groenten zijn niet opgekomen of het heeft heel magertjes gegroeid. Ach ja volgend jaar beter.
De rucola groeit wel prima maar die heb ik achter het huis in bloembakken. Elke keer kan ik er een stuk afknippen voor een gerecht, lekker makkelijk!

Afgelopen week heerlijk gegeten. Het ea uit de slow cooker. Vooral de sate stoof is een aanrader. Dit recept heb ik geplaatst en dit gerecht is ook te maken in een pan of in de oven.

Totale kosten deze week: € 59,39 delen door 7 dagen is € 8,48 delen door 4 personen is € 2,12

We hebben dus iedere dag gemiddeld voor € 2,12 warm eten gegeten. Eigenlijk klopt dit niet helemaal er zitten dagen tussen dat er meerdere porties zijn gekookt. De totale kosten kloppen wel.


maandag




kip-room met noodles




kipbraadlapjes 500 gram 3,69


broccoli bio 500 gram 1,50


champignons 250 gram 0,75


courgette 1 x 0,00 eigen moestuin
ui grote 0,10


ketjap 6 el. 0,05


azijn 6 el. 0,02


zout, peper
0,02


knoflook 1 teentje 0,05


gember 1 tl. 0,02


noodles 250 gram 0,49


room 200 ml. 0,45


bindmiddel
0,02




7,16 1,43 (5 porties)






dinsdag




mac and cheese




rundergehakt 250 gram 1,78


ui 1x 0,06


kerrie 1 tl. 0,02


zout, peper
0,02


parmezaan 150 gram 2,50


geraspte kaas 150 gram 0,81


courgette 1x 0,00 eigen moestuin
champignons 250 gram 0,75


wortel 150 gram 0,20


bechamelsaus 1 liter 0,65


knoflook 1 teentje 0,05


tomaten 6 stuks 1,19


broccoli bio 250 gram 0,75


rucola hand vol 0,00 eigen moestuin


8,78 1,46 (6 porties)






2 porties in de vriezer










woensdag




ovenschotel met kip




kippenpoten 4 stuks 2,99


kipkruiden 1 el. 0,05


olie 1-2 el. 0,02


aardappels 1,2 kg. 0,91


groentemix:




prei




courgette




wortels
0,50


restje kaas
1,00


zout en peper
0,03




5,50 1,10 (5 porties)






donderdag




stamppot snijbonen met filetlapje



aardappels 800 gram 0,61


snijbonen 800 gram 1,34


kruidenzout
0,02


melk 150 ml. 0,08


mosterd 1 el. 0,02


filetlapje 5 stuks 2,33


olie 1-2 el. 0,02




4,42 0,88 (5 porties)






1 portie in de vriezer










vrijdag




pittige sate stoof met rijst



en sperziebonen




rundvlees 1,5 kg. 8,85


pindakaas 4 el. 0,20


knoflook 2 teentjes 0,10


ketjap 100 ml. 0,50


kokosmelk 400 ml. 0,73


uien 4 stuks 0,50


sambal 1 el. 0,07


bouillonblokje stukje 0,04


peper
0,02




11,01 1,38 (8 porties)






4 porties in de vriezer










rijst 500 gram 0,43


sperziebonen 850 gram 0,84




1,27 0,21 (6 porties)






zaterdag




wraps met kip en ijsbergsla



kipshoarma 500 gram 3,69


tomatenblokjes 1 blik 0,45


wraps 6 stuks 0,59


ijsbergsla bio kwart krop 0,38


tomaat 1 x 0,15


komkommer stukje 0,15


ui klein 0,08


chilisaus
0,20




5,69 1,90 (3 porties)






zondag




mini bbq




Italiaanse pastasalade




vlinderpasta 350 gram 0,48


courgette 1 x 0,00 eigen moestuin
ui 1 x 0,09


tomaat 1 x 0,19


tomaten op olie 4 stuks 0,20


Italiaanse kruidenmix
0,03




0,99








nackensteaks 4 stuks 2,69


filetlapjes 5 stuks 2,33


stokbrood Italiaans 1x 1,69


stokbrood wit
0,35


kruidenboter 120 gram 0,55 (zelf gemaakt)
shoarma 500 gram 2,33


sausen
0,50




10,44 1,74 (6 personen)






toetjes:




ijs bak 2,69


vanille vla 1 liter 0,65


vanille yoghurt 1 liter 0,79




4,13


Geen opmerkingen:

Een reactie posten