maandag 28 september 2015

wat schaft de pot week 39

De tijd vliegt nog even en dan is het jaar weer om (13 weken)

Afgelopen week weer heerlijk gekookt.

De totale kosten zijn; € 64,04

Delen door het aantal dagen en porties heeft niet zoveel zin omdat ik een aantal dagen voor meerdere personen heb gekookt. Mijn dochter en schoonzoon hebben een aantal porties gekregen en ook heb ik het ea. in de vriezer gedaan. Altijd makkelijk voor een dagje niet koken.

Het recept van de babi ketjap heb ik afgelopen week geplaatst.

En dan nu wat schaft de pot:

maandag




kippenpoten met gekookte aardappels



rode bieten en ijsbergsalade



kippenpoten 4 stuks 2,99


aardappels 1 kg. 0,50


rode bieten 1 kg. 0,00 gekregen

ijsbergsalade halve krop 0,30


tomaat 2 stuks 0,35


komkommer stukje 0,15


rode ui 1x 0,00 eigen moestuin
dressing
0,05




4,34 1,08 (4 porties)






dinsdag




roti met wraps




sperziebonen 750 gram 0,74


scharrel kipbraadlapjes 800 gram 5,98


tomatenpuree 2 el. 0,02


olie 1-2 el. 0,02


massala 2 el. 0,04


kurkuma 1 tl 0,01


karwijzaad gemalen 1 tl. 0,01


tamarinde 1 el. 0,06


bouillonblokje stukje 0,02


uien 2 x 0,15


knoflook 2 teentjes 0,10


Spaanse peper met pitjes 1 x 0,05


aardappels 700 gram 0,56


suiker, zout en peper
0,03


bindmiddel
0,03




7,82 1,30 (6 ruime porties)






wraps pak 0,79








woensdag




ovenpasta met courgette en spinazie



en tomaat-komkommer salade



penne pasta 500 gram 0,49


hoh gehakt 300 gram 2,00


spek 100 gram 1,00


courgette 2 grote 0,00 eigen moestuin
paprika 1 rode 0,40


sperziebonen 350 gram 0,91


spinazie 150 gram 0,20


tomatenblokjes 1 blik 0,55


tomatenpuree 75 gram 0,35


bechamelsaus 1 liter 0,60


buffelkaas 1 bol 0,55


tomaten 3 stuks 0,75


pastakruiden 1 koffielepel 0,03


bouillonblokje
0,02




7,85 1,31 (6 porties)






tomaat-komkommer-ui-basilicum+



dressing
0,72














donderdag




gebakken aardappelblokjes, slavink



sla en 1 bietje




slavinken 4 stuks 3,00


olie 1-2 el. 0,02


aardappelblokjes 1 kg. 1,87


eikenbladsla krop bio 1,87


tomaat 2 stuk 0,50


rode ui halve 0,04 eigen moestuin
feta kaas 1 el. 0,20


pijnboompitjes 1 koffielepel 0,20


dressing
0,10


bietje 1x 0,00 eigen moestuin


7,80 1,95 (4 porties)






vrijdag




babi ketjap met mihoen en roerbakgroente


procureur 2,3 kg. 9,94


Spaans pepertje 2 stuks 0,05


ketjap 300 ml. 0,75


knoflook 4 teentjes 0,06


gember, karwijzaad,steranijs, 



koriander, limoensap, 
0,10


bruine basterd 2 el. 0,04


uien 550 gram 2 hele grote 0,50


bouillonblokje zelf gemaakt 0,05




11,49 1,28 (9 porties)






2 porties in de diepvries / 3 porties voor dochter-schoonzoon






noodles 375 gram 1,5 verpakking 0,74


roerbakgroente:




prei, wortel, champignons, paprika 2,68




3,42 0,86 (4 porties)
zaterdag




erwtensoep uit de slowcooker



erwten 900 gram 1,69


prei 2 stuks 0,50


winterwortel 2 grote 0,60


knolselderij halve  0,58


uien 1 grote 0,25


bouillon zelf gemaakt 5 liter 0,00 botten gekregen
bouillonblokje zelf gemaakt 0,05


rookworst /K eurslager 3 stuks 11,20




14,87 2,29 (6,5 liter soep)



0,76 per kop van 330 ml.






1 liter bak naar dochter-schoonzoon



1,5 liter in de diepvries










zondag




dagje uit dus buiten de deur eten















toetjes:




vanille vla 1 liter 0,65


vanille yoghurt 1 liter 0,79


yoghurt beker 0,39


crumble bakblik vol 3,12




4,95


2 opmerkingen:

  1. Lekker menu, zoals bijna altijd! Zo'n zin in erwtensoep, ik vond het er nog wat te vroeg voor maar jij hebt het dus ook al.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zelfs als het buiten 30 graden is lust ik wel erwtensoep. Of het verstandig is om met 30 graden erwtensoep te koken is een tweede. Met extreme hitte bederft de soep eerder.

      Verwijderen