zaterdag 17 oktober 2015

dressing maken

Ik eet met enige regelmaat  salade. Mijn huisgenoten eten eigenlijk alleen maar salade met een mayonaise/sla saus-achtige dressing. Ik houd van variatie.
Hieronder een aantal verschillende dressings om te maken. Het zijn hoeveelheden voor meerdere keren. De dressings zijn afgesloten in de koelkast een week te bewaren. Uiteraard kun je het recept ook halveren dan is het eerder op. Heb je alle ingredienten door elkaar geroerd dan proeven of er nog iets bij moet, iets citroensap of nog een beetje peper, iets meer honing etc. Het is een kwestie van proberen en eventueel nog een ingredient toevoegen (bieslook, bosui etc)

De blauwe schimmelkaas dressing kun je ook gebruiken als 'mayonaise' in een aardappelsalade.


dressing met blauwe schimmelkaas


mayonaise 150 ml 0,25
yoghurt mild 150 ml. 0,10
citroensap 1 el. 0,02
peper/kruidenzout
0,03
peterselie fijngesneden 2-3 el. 0,08
blauwe schimmelkaas verkruimeld 35 gram 0,30
eventueel teentje knoflook 1 x 0,03


0,81




honing-olie dressing


olijfolie 3 el. 0,05
azijn 3 el. 0,03
honing 3 el. 0,10
mosterd 1 tl. 0,04
kruidenzout / peper
0,03
citroensap 1 el. 0,02
eventueel suiker 1 tl. 0,01


0,28




Turkse dressing


yoghurt / Turkse of een milde 300 ml. 0,21
uitje heel fijn gesnipperd 1x 0,08
platte peterselie fijngesneden 2-3 el. 0,08
zout/peper
0,02
teentje knoflook 1x 0,03


0,42




zoet-zure dressing met balsamico


balsamico azijn 3 el. 0,06
mosterd 1 tl. 0,04
olijfolie  3 el. 0,05
zout / peper
0,02
rode ui fijngesnipperd 2 el. 0,05
honing 3 el. 0,10


0,32




2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik het vocht van een pot augurken ook vaak in een dressing.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik het nat voor in de stamppot of in een rundvlees- aardappelsalade die ik zelf maak.

      Verwijderen