vrijdag 30 oktober 2015

Sukade vlees uit de slowcooker

Aangezien we een paar maand geleden vlees hebben gekocht bij een huisslachting maak ik wat vaker een gerecht met rundvlees. Meestal wordt het iets van rendang, satestoof of een stoofpot. Dit keer eens een 'gewoon' stukje vlees.

Sukade uit de slowcooker. Dit kan ook in een pan gebakken worden maar eerst het recept voor de slowcooker.

Ingrediënten:
water                                     200 ml


sukadelapjes (800 gram) 6 stuks 4,70


ui 1x 0,10


olie 1-2 el. 0,02


zout, peper en nootmuskaat
0,02


champignons 400 gram 1,09


tomatenpuree 4 el. 0,11




6,04 1,01 (6 porties)




Bereiding;

Dep het vlees droog met keukenrol.
Kruid het vlees met zout, peper en nootmuskaat.
Verhit in een braadpan de olie en bak de sukade rondom even aan.


Snipper de ui en leg deze onder in de slowcooker.

Leg het aangebakken vlees op de uien.





In het achtergebleven braadvet in de pan even de 4 eetlepels tomatenpuree ontzuren (ontzuren is even kort heet bakken) voeg daarna het water toe en roer dit goed door.
Giet dit 'sausje' over de sucade die in de slowcooker zit.


 Gaar de sukade op stand laag ca. 8-9 uur. Voeg na 7 uur gaartijd 400 gram champignons toe.
 Schep het  gare vlees op een bord samen met de champignons. De jus die achtergebleven is in de slowcooker eventueel binden met wat maizena.



 Eet smakelijk.



Wil je alles in een pan garen dan na het aanbakken van de sukade het vlees uit de pan scheppen en op een bord leggen. In het bakvet de uien rondom fruiten. Voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur deze even. Water toevoegen en goed los roeren. Daarna het vlees weer terug in de pan doen, champignons toevoegen en met deksel op de pan ca. 2-2,5 uur zachtjes laten sudderen.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit. Ik doe zelf bij de sucadelappen (in een pan) naast de tomatenpuree en de ui een flinke scheut port, wat lichte bouillon, een scheutje ketjap manis en een mespuntje sambal. Heerlijk.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klinkt ook prima, zal ik een volgende keer eens proberen (oh prut, ik heb nooit port in huis.....) Rode wijn ook goed?

      Verwijderen