zondag 11 oktober 2015

wat schaft de pot week 41


De week is voorbij wat we vandaag eten is al bekend,  erwtensoep. Zaterdag morgen om half 9 heb ik alle ingredienten in de slowcooker gedaan en de pan aangezet. Om half 6 's avonds was de erwtensoep klaar. Ik maak de erwtensoep niet helemaal traditioneel want dan hoort er ook nog flink veel varkensvlees in, ik trek bouillon van een schenkel en doe als de soep klaar is er rookworst in van de K eurslager. De soep was in ieder geval heerlijk. Het voordeel van in een slowcooker koken is dat je er geen omkijken naar hebt. Je hoeft niet telkens te roeren, 1-2 keer tijdens het hele kookproces is voldoende. Uiteraard kun je erwtensoep traditioneel op het fornuis koken.

Totale kosten deze week; € 62,51

En ook nog een aantal porties in de vriezer, altijd handig. Hieronder een foto van de soep net klaar en sorry voor de foto de randen van de pan niet schoongemaakt ;-(



En dan nu wat schaft de pot;





maandag




gekookte aardappels met triosla




sperziebonen in het zuur en




cevapcici gehaktbal in avjar




gekookte aardappels 1,2 kg. 0,60


rundergehakt 500 gram 2,99


ei 1x 0,19


cevapcici kruiden 1 el. 0,05


tomatenpuree 4 el. 0,07


Avjar 4 el. 0,10


zout en peper
0,02


sperziebonen 500 gram 1,29


uitje 1x 0,10


olie/azijn/suiker/peper
0,06


trio sla halve krop 0,50


tomaat/komkommer
0,20


dressing met blauwe schimmelkaas
0,20




6,36 1,59 (4 porties)






dinsdag




gebakken aardappelblokjes met kiptandoori



triosla, wortel, doperwten 




aardappelblokjes 1 kg. 1,15


kipfilet 600 gram 3,39


tandoori kruiden 1 el. 0,06


zout
0,02


olie 1-3 el. 0,04


doperwten 200 gram 0,49


wortel in blokjes 250 gram 0,30


triosla 3/4 krop 0,60


dressing;




mayonaise, yoghurt, azijn




blauwe schimmelkaas en peterselie 0,20




6,25 1,56 (4 porties)






woensdag




rijst met rode curry




rijst 400 gram 0,34


courgette 1 x 0,59


paprika 2 rode/2 gele 0,50


sugar snaps 250 gram 1,69


ui 1x 0,10


curry pasta 1 el. 0,05


bouillonblokje stukje 0,03


tomatenblokjes 1 blikje 0,45


tomatenpuree 50 gram 0,14


gember/peper/koriander
0,04


bindmiddel
0,04


kipbraadlapjes 600 gram 4,49




8,46 1,41 (6 porties)






donderdag




gekookte aardappels met sateschnitzel,



botersla en gekookte wortelen




gekookte aardappels 1,2 kg. 0,60


olie 3-4 el. 0,06


wortelen bio 400 gram 1,50 1,92 (4 porties)
sate schnitzel 4 stuks 3,49


botersla 3/4 krop 0,94


tomaat roma 2 stuks 0,67


komkommer stukje 0,15


rode ui halve 0,09


dressing van:




yoghurt/mayonaise/blauwe schimmelkaas



citroen en peper.
0,20




7,70








vrijdag




Daging rengdang met nasi




rundvlees 2,1 kg. 12,33


kruiden:




gember




koriander




zout - peper




citroensap
0,10


knoflook 2 teentjes 0,04


uien 4 stuks 0,30




12,77 1,60 (8 porties)






4 porties in de vriezer










nasi




rijst 350 gram 0,30


prei 1x 0,25


wortel 1x 0,15


spitskool kwart 0,30


nasikruiden zelf gemaakt 2 el. 0,07


olie 1-2 el. 0,02




1,09 0,22 (5 porties)






zaterdag




erwtensoep




erwtensoep uit de slowcooker




erwten 2 x 500 gram 1,98


prei 2 stuks 0,50


winterwortel 2 grote 0,60


knolselderij halve  0,58


uien 1 grote 0,25


bouillon zelf gemaakt/1 schenkel 5 liter 2,35


bouillonblokje zelf gemaakt 0,05


rookworst /K eurslager 3 stuks 11,20




17,50 2,69 (6,5 liter soep)



0,90 per kop van 330 ml.






3 x 1 liter in de diepvries










zondag




erwtensoep van gisteren 2 personen 0,00


pannenkoek zelf gemaakt 2 stuks 0,28




0,28








toetjes;




vanille vla 1 liter 0,65


yoghurt mild 1 liter 0,69


vanille yoghurt 1 liter 0,79




2,13



Geen opmerkingen:

Een reactie posten