dinsdag 17 november 2015

mini quiche

Ik had nog een pakje bladerdeeg in de vriezer liggen. Het lag er al een geruime tijd in. Tijd voor quiche maken!

Het zijn 10 vellen en de beide bakvormen hebben samen 12 muffin plekken.. Als volgt opgelost. In 1 blik gewoon 6 hele vellen gebruikt. Voor het andere blik heb ik de vellen door vieren gedeeld, 2 vierkantjes op elkaar gelegd en met een deegroller uitgerold totdat het groot genoeg was.

Je hebt nodig;
room                  100 ml.                 0,20
eieren                 3 stuks                  0,57
bladerdeeg 10 plakken 0,79

champignons 125 gram 0,38

prei 1 x 0,26

ui 1 x 0,10

kruiden;



kerrie, peper en zout 0,03

geraspte kaas 100 gram 0,54














2,87 0,24  per stuk

Verder nodig;
muffin vorm en/of papieren vormpjes
kom
braadpan
olie 1-2 el.

Werkwijze;
Laat het bladerdeeg ontdooien.

klop de eieren samen met de room.

Snipper de ui.
Snij de prei fijn en was deze goed.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui.
Voeg de prei, champignons en de kruiden toe en bak dit kort.

Maak van het bladerdeeg een soort van bakje en plaats dit in de ingevette muffin vorm. Je kunt ook in de muffin vorm papieren muffins plaatsen en daarin het bladerdeeg doen.
Schep in het bladerdeeg bakje het prei, ui- champignon mengsel. Vul de vormpjes op met het room-ei mengsel. Strooi als laatste de kaas over de mini quiche.
Bak de mini quiche ca. 25-30 minuten op 180 graden Celsius.

Vlees variatie;
Meng door de aangebakken prei,ui en champignons blokjes ham of bak 100 gram gehakt aan samen met de uien.
mini quiche, room-ei mengsel en de kaas moeten
 er nog in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten