zondag 1 november 2015

wat schaft de pot week 44

Vandaag zondag en het is prachtig weer. Bij ons heet het een 'olde wieven zommer'. Heerlijk de temperaturen van 15-19 graden overdag. Het moestuin seizoen is ten einde maar toch heb ik nog 2 bakken staan met rucola. Ik kan steeds minder knippen maar een portie voor bij de pasta en sla is er nog steeds.

Ik heb zelfs nog twee bakken opnieuw ingezaaid, of dit nog wat gaat worden weet ik niet. 's Nachts zet ik de bakken in de bijkeuken om ze tegen de kou te beschermen en overdag hangen ze aan de schutting.

En dan nu wat schaft de pot:  Totale kosten 46,35


maandag




sukadelapje met champignons en ui




gekookte aardappels, spruitjes en sla



sukadelapjes (800 gram) 6 stuks 4,70


ui 1x 0,10


olie 1-2 el. 0,02


zout, peper en nootmuskaat
0,02


aardappels 1,2 kg. 0,60


champignons 400 gram 1,09


ui kleine 0,06


spruitjes 600 gram 1,20


satesaus 150 ml. 0,21


salade:




ijsbergsla halve krop 0,28


tomaat 2 stuks 0,43


komkommer stukje 0,15


rode ui halve 0,07


dressing; olie/balsamico/mosterd/honing 0,25


feta 2 el. 0,25


gekookt ei 2 stuks 0,20




9,62 1,60 (6 personen)






dinsdag




Tagliatelle met zalm-room




tagliatelle  500 gram 0,69


prei 1x 0,25


courgette 2 stuks 0,98


paprika 3x 1,29


champignons 250 gram 0,75


room 2 pakjes 0,90


zalm 2 stukken 2,15


gerookte zalm 200 gram 2,99


kruiden, zout/peper/oregano
0,04


bindmiddel
0,02


geraspte kaas stukje 0,35


rucola
0,00 eigen tuin


10,41 1,73 (6 porties)






woensdag




krieltjes, runderworst met sperziebonen



en trio sla




krieltjes 1 kg. 1,29


runderworst 4 stuks 2,11


sperziebonen 500 gram 0,99


triosla kwart krop 0,25


tomaat 1x 0,20


komkommer stukje 0,15


rode ui kwart 0,05


dressing; balsamico, mosterd, olie, honing 0,10




5,14 1,29 (4 personen)






donderdag




orzo met tomaten-gehaktsaus




orzo 500 gram 0,69


rundergehakt 500 gram 3,76


Turkse 7 kruiden 1 el. 0,10


Zout en peper
0,02


tomatenblokjes 1 blik 0,55


passata tomaten pak 0,35


prei  1 grote 0,40


wortel 1 x 0,15


Broccoli 250 gram 0,50


Ui 1 x 0,15


paprika trio 1,29


Platte peterselie Hand vol 0,00 eigen tuin


7,96 1,33 (6 porties)






tomaat-rode ui - komkommer
0,50








vrijdag




pittige satestoof met witte rijst




broccoli en sperziebonen




riblappen in blokjes 1,2 kg. 7,04


ketjap zoet kopje 0,37


ui 2 hele grote 0,50


pindakaas 4 el. 0,20


knoflook 4 teentjes 0,07


zout, peper, chili
0,04


sambal 1 eetlepel 0,06


kokosmelk blikje 400 ml. 0,73


bindmiddel
0,04




9,06 1,29 (7 porties)






witte rijst 500 gram 0,43


sperziebonen 500 gram 0,99




1,42 0,28 (5 porties)
zondag




eten bij dochter en schoonzoon










zaterdag




restje orzo  2 porties



restje sate stoof 1,5 portie









toetjes:




vanille vla 2 x 1 liter 1,30


yoghurt bio 1 liter 0,95




2,25


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen