maandag 16 november 2015

wat schaft de pot week 46

Afgelopen week heb ik een 'probeer' gerecht gemaakt. In mijn bio groente tas zaten 2 aubergines. De heren zijn niet dol op aubergine en een lekker recept had ik nog nooit gevonden. Nu wel!  Het recept is van Tanja vd Berge.

Parmigiana di melanzale


aubergine-tomaatsaus (Parmigiana di melanzale)
aubergine bio 2 stuks 1,50

olie 2-4 el. 0,04

passata pak 0,35

tomatenblokjes blik 0,39

Italiaanse kruiden(oregano, tijm, laurier,knoflook, salie)
0,05

ui en bleekselderij 1x/1stengel 0,15

wortel 1x 0,30

mozzarella 1x 0,49



3,32 0,65  (5 porties)






Bereiding;
Snij de aubergine in dunne plakken in de lengte.
Verhit de olie (liefst in een grillpan) en bak de plakken rondom. Ze moeten nog wel stevig blijven.

Snipper de ui. Hak de stengel bleekselderij heel fijn.
Maak van de tomatenblokjes, ui, bleekselderij, wortel in blokjes gesneden Italiaanse kruiden (tijm, salie, oregano, basilicum, laurier, zout en peper) een tomatensaus; Olie verhitten in een pan, ui fruiten, tomatenblokjes en passata meebakken (ontzuren), wortel, bleekselderij en kruiden toevoegen en een half uur laten pruttelen.

Doe in een ovenschaal een laagje tomatensaus, laagje aubergine, laagje tomatensaus, laagje aubergine tot dat het op is. Laatste laag moet tomatensaus zijn. Leg de gesneden Mozzarella op de schotel en bak deze ca. 30-40 minuten op 200 graden. (hete lucht)


En dan nu wat we deze week hebben gegeten totaal aantal porties:

55  totale kosten € 51,29 delen door 55 is € 0,93 per portie.

Niet alles is in de vriezer gegaan, dochter en schoonzoon hebben ook weer een aantal porties meegenomen. Lekker makkelijk toch een moeder die zoveel kookt. ;-)

En dan nu wat schaft de pot:

maandag
Italiaanse stoofschotel
krieltjes 1kg 0,00 eigen land
passata pak 0,35
Verschillende groenten:
bloemkool 250 gram 0,20
chineese kool bio 1x 1,50
wortel bio 1 kleine 0,40
tomaten 4 x 0,65
sperziebonen hand vol 0,25
ui 1x 0,15
gegrilde paprika's pot 1,29
rundersaucijsjes 500 gram 2,94
Arrabiatta kruiden 1 koffielepel 0,04
zout en peper 0,02
7,78 0,86 (9 porties)
Dinsdag
Gekookte aardappels, rode kool
snijbonen en kalfssaucijsje
kalfsaucijs 8 stuks 7,11
olie 1-2 el. 0,02
aardappels 1 kg. 0,50
rode kool pot 1,25
snijbonen bio 500 gram 1,50
zout/peper/klontje boter 0,10
10,48 2,62 (4 porties)
woensdag
gehaktballetjes in tomatensaus
roomsaus met roerbakgroente en pasta
pasta / penne 500 gram 0,49 0,07 (7 porties)
rundergehakt 500 gram 3,07
kruiden 0,05
passata pak 0,35
tomatenblokjes blik 0,39
diverse kruiden 0,07
3,93 0,56 (7 porties)
roerbakgroente;
courgette 1x 0,65
prei 1x 0,26
champignons 250 gram 0,75
room pakje 0,45
ui 1x 0,07
diverse kruiden 0,05
bindmiddel 0,04
olie 1-2 el. 0,02
2,29 0,57 (4 porties)
ijsbergsla met tomaat en 
komkommer 0,60 0,20 (3 porties )
donderdag
gehaktbal, bloemkool
gekookte aardappels, snijbonen in het zuur
snijbonen over van dinsdag
zoet-zuur(azijn/suiker) 0,04
aardappels 1,2 kg 0,60
bloemkool halve 0,50
rundergehakt 500 gram 3,74
kruiden 0,04
olie 1-2 el. 0,02
bechamelsaus 200 ml. 0,16
5,09 1,27 (4 porties)
vrijdag
champignons roomsaus (van woensdag) met spaghetti
aubergine-tomaat saus (Parmigiana di melanzale) en zalm
spaghetti vriezer
roomsaus van woensdag 0
gerookte zalm 200 gram 2,99
2,99

aubergine-tomaatsaus (Parmigiana di melanzale)
aubergine bio 2 stuks 1,50
olie 2-4 el. 0,04
passata pak 0,35
tomatenblokjes blik 0,39
Italiaanse kruiden 0,05
ui 1x 0,10
wortel 1x 0,30
mozzarella 1x 0,49
3,22 0,64 (5 porties)
zaterdag
patat met hachee, sla
frikandel en bamischijf
bamischijf 6 stuks 5,46
verse patat 1,1 kg. 1,44
hachee diepvries 0,00
frikandel 4 stuks 0,60
fritessaus 0,10
ui gesnipperd 1x 0,10
ketchup 0,10
ijsbergsalade;
ijsbergsla bio kropje 1,50
tomaat 2x 0,48
komkommer stukje 0,20
dressing 0,10
10,07 2,01 (5 porties)
zondag
curry in a hurry
rijst 300 gram 0,26
kipbraadlapjes 400 gram 2,99
sperziebonen dv 200 gram 0,45
doperwten dv 200 gram 0,45
kokosmelk blikje 0,49
groene curry 1 el. 0,04
bouillonblokje zelf gemaakt 0,05
bindmiddel 0,02
ui 1x 0,10
4,84 0,97 (5 porties)

2 opmerkingen:

  1. oh heerlijk melanzane, mijn lievelings voorgerecht toen we nog in Amsterdam woonden en dan naar ' onze' pizzeria gingen als we iets te vieren hadden.. soms nam ik het gewoon twee keer en dan alleen een toetje, zo lekker vond ik het! Thuis heb ik het nooit zo lekker kunnen namaken. maar misschien nu met jouw recept....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Test het uit zou ik zeggen. Ik vond het erg lekker. Ik heb het gegeten met pasta.

      Verwijderen