zaterdag 30 januari 2016

Cannelloni uit de slowcooker


Vrijdag heb ik cannelloni in de slowcooker gemaakt. Het was een test of dit echt wel ging lukken. Een paar weken geleden heb ik nl. een lasagne in de slowcooker gemaakt en die was te gaar. De lasagne bladen waren tot pap gekookt. Niet lekker en erg jammer.

Uiteraard moet de canneloni wel gaar zijn maar ze moet niet tot pap gekookt worden. En...... het is gelukt.
De cannelloni was precies goed beetgaar. Vandaag eten we deze, overigens vegetarische schotel met de restjes van gisteren en eergisteren.
tomatenblokjes onder in de schaal

spinazie erover verdelen
Cannelloni erop leggen (dit is de helft)
Bechamelsaus verdelen
Afdekken met een laag geraspte kaas.
En dan nu het recept:

Cannelloni uit de slowcooker



cannelloni pak 0,99


tomatenblokjes 1 blik 0,39


wilde spinazie bio 300 gram 1,50


ricotta half bakje 125 gram 0,99


Italiaanse kruiden 1 el. 0,05


zout en peper
0,02


bechamelsaus;




melk 750 ml. 0,41


bloem 5 el. 0,08


zout/peper mespuntje 0,02


geraspte kaas 200 gram 1,09


champignons 250 gram 0,75




5,54 1,11 (5 personen)






Bereiding;




Giet de tomatenblokjes onder in de slowcooker.


Roer de ricotta met de heel fijngesneden champignons en

Italiaanse kruiden in een schaal door elkaar.



Vul de cannelloni met wat spinazie en dan met het Ricotta-champignonmengsel.



Leg de cannelloni op de tomatenblokjes.



Verdeel de spinazie over de cannelloni. Naar smaak nog wat zout/peper erover strooien
Giet de bechamelsaus erover.



Dek de bechamelsaus af met een laag geraspte kaas.








Zet de slowcooker 2-2,5 uur op hoog.



nb. De bechamelsaus is heet over de schotel verdeeld.








2 opmerkingen:

  1. Maar wat is precies de winst van dit recept in de slowcooker? Ik zou toch gaan voor de oven ivm kaas die lekker knapperig is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon omdat het kan ;-). Er zit niet echt een winst zeker niet in tijd. Smaak wel. De bechamelsaus smaakt wel veel beter uit de sc. Het blijft lekker romig. Wel moet je deze cannelloni goed kruiden.

      Verwijderen