vrijdag 15 januari 2016

Bloemkool-kip-curry

Ook in huize Ernie mislukt er wel eens eten. Nou ja, mislukken. Ik had een recept van fb geplukt met kip-bloemkool-curry schotel. Dit leek me erg lekker. Alles aangeschaft en vol goede moed aan het recept begonnen. Niets moeilijks aan alleen was het na 4 uur (op laag - laag was dus niet goed) niet gaar. Inmiddels was het al half 7 en de familie begon te morren. Toen maar als alternatief  pulled pork uit de vriezer gehaald, opgewarmd en geserveerd op een wrap met  salade en saus gegeten. Toch wel eens handig dat er wat voor het grijpen in de diepvries ligt. Overigens de curry  hebben we een dag later gegeten.
Toch even het recept;


curry met bloemkool, aardappelen kipreepjes uit de sc
kipbraadlapjes 2 x 400 gram 5,98


kruiden:
massala 2 el. 0,05


kurkuma 3 tl. 0,02


karwijzaad 1 tl. 0,02


zout/peper
0,02


knoflook 2 teentjes 0,03


bloemkool in roosjes grote 1,49


romanesco bio
1,50


aardappels 1 kg. 0,58


ui 1 x 0,06


olie 1-2 el. 0,02
9,77 1,22 (8 porties)

Doe de masala met kurkuma, karwijzaad in een glazen schaaltje, iets kokend water erop en laten weken. Bak de fijngesnipperde ui,  uitgeperste knoflook in een pan. Voeg de geweekte kruiden toe en bak dit even rondom. Voeg de kipreepjes toe en bak dit even aan. Deze hele inhoud in de slowcooker. Leg de bloemkool en romanesco in kleine roosjes bovenop de aangebakken kip. Snij de geschilde/gewassen aardappel in blokjes en doe dit ook in de slowcooker. Voeg zout en peper naar wens toe. Voeg 3 kopjes kokend water toe en zet de slowcooker op hoog. Gaar de schotel in ca. 4 uur.

Natuurlijk kun je dit ook gewoon in de pan laten en op het fornuis garen, ca. 25-30 minuten.

Serveren met fijngehakte koriander en (naan)brood.

2 opmerkingen:

  1. Klinkt wel lekker. Als je er de tijd voor hebt lees ik dus net ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een volgende keer ga ik op mijn kookervaring af en niet meer wat in het recept stond (4 uur op laag) ik vond het al zo kort op laag. De smaak was overigens heerlijk, de curry heeft heerlijk in het gerecht in kunnen trekken.

    BeantwoordenVerwijderen