zondag 10 januari 2016

wat schaft de pot week 1

De eerste week van het nieuwe jaar is alweer om. De goede voornemens raken alweer iets op de achtergrond. Het voornemen was; de voorraadkast wat leger eten. Er is een begin gemaakt maar dan kom je er toch weer achter dat er toch een aantal producten niet (meer) staan.
Dus toch nog gekocht; wraps (2+1 gratis), curry, wc papier, mie, koffie en afbakstokbrood.
Met 6 personen gaan bepaalde producten hard, uiteraard wordt zuivel en brood wekelijks aangevuld en ook groenten en fruit. Zo is de koelkast vol, zo is het weer leeg. Toch deze week voor € 135,40 boodschappen gehaald. Zo mindert de voorraad niet snel ;-(

En dan nu wat schaft de pot;

Totale kosten deze week; € 69.41


Zaterdag heb ik chili con carne gemaakt in de slowcooker. Op zich is chili con carne in een pan zo klaar maar het is zoveel lekkerder uit de slowcooker en zo gemakkelijk. Alle ingredienten (behalve de bonen) gaan in de slowcooker. Vier uurtjes op laag en de laatste 2 uur de afgespoelde bonen erbij en dan nog de slowcooker 2 uur op hoog zetten. De SC doet zijn werk en ondertussen heb ik de badkamer schoon gemaakt, de honden uitgelaten, 3 wasjes gedraaid,  stofzuigen en afstoffen. Ook weer klaar! In de groentetas zaten deze week meiraapjes en aardperen. Een 'lastige' groente. Ik heb het in blokjes gesneden en in de chili gedaan. Geen van de huisgenoten heeft het gemerkt en braaf de chili opgemaakt dus blijkbaar was het gewoon lekker.

chili con carne


En dan nu wat schaft de pot:

maandag
tagliatelle met zalm-room
en roerbakgroente
tagliatelle 700 gram 0,90
zalm 400 gram 5,98
room 400 ml. 0,90
broccoli bio 610 gram 1,50
courgette 2 stuks 0,98
champignons 400 gram 1,09
bouillonblokje stukje 0,04
bindmiddel 0,02
zout/peper/oregano 0,02
ui 1 x 0,10
rucola hand vol 0,00  eigen bloembak
Padano kaas stukje 0,25
11,78 1,47 (8 porties)
dinsdag
roti
sperziebonen 1 kg. 3,38
wraps 12 stuks 1,39
aardappels 750 gram 0,43
kipbraadlapjes 800 gram 5,98
masala 2 el. 0,02
zout/peper/suiker
kurkuma/karwijzaad 0,02
uien 2 stuks 0,20
rode peper 1 x 0,02
knoflook 2 teentjes 0,02
11,46 0,96 (2 wraps per persoon)
woensdag
schnitzel met gebakken aardappelpartjes
broccoli en sla
schnitzels 6 stuks 8,00
olie 5-6 el. 0,05
aardappelpartjes 3 zakken 2,07
broccoli 500 gram 0,69
ijsbergsalade;
ijsbergsla halve krop 0,45
mini tomaatjes hand vol 0,00  gekregen
rode ui halve 0,10
komkommer stukje 0,15
Turkse kaas 0,25
dressing 0,10
11,86 1,98 (6 porties)
donderdag
spaghetti met tomaten-gehakt
roerbakgroente (slowcooker) en rauwkost
spaghetti 700 gram 0,69
hoh gehakt 490 gram 4,50
spaghetti kruiden 2 koffielepels 0,05
tomatenblokjes 1 blikje 0,39
passata pak 0,35
courgette 1 grote 0,65
paprika 3 stuks 0,79
geraspte kaas restjes 0,25
6,98 0,58 (12 porties)
rauwkost;
spitskool halve 0,50
wortel 1 x 0,16
ui 1 x 0,04
bleekselderij 2 stengels 0,36
bieslook 2 el. 0,05
kruidenzout 0,02
ananas blikje 0,69
mayonaise 3 el. 0,10
1,92 0,19 (10 porties)
vrijdag
kip-pinda uit de slowcooker
kipfilet 1,2 kg. 6,77
paprika's 3 stuks 0,99
sojasaus half kopje 0,20
pindakaas met nootjes 90 gram 0,30
ui 1 x 0,10
knoflook 2 teentjes 0,03
koriander/komijn 1/2 tl. 0,03
vissaus 1 tl. 0,03
bouillon 1 kopje 0,03
lente ui half bosje 0,30
noodles 375 gram 0,74
creme fraiche half bekertje 0,20
tauge 100 gram 0,70
gebakken uitjes 0,30
9,71 1,08 (9 porties)
zaterdag
chili con carne
meiraapjes bio 1,50
aardperen bio 1,50
paprika 3 stuks 0,99
ui 1 x 0,10
hoh gehakt 490 gram 4,50
wortel bio 3 kleine 0,25
chili, peper, kaneel, zout 0,03
tomatenblokjes 2 blikjes 0,78
bruine bonen potje 0,59
witte bonen potje 0,59
kidney bonen blikje 0,39
10,24 1,02 (10 porties)
aardappelpuree  1,2 kg. aardappels 0,69
melk en kruiden 100 ml. 0,06
0,75 0,12 (6 porties)
creme fraiche half bekertje 0,20
lente ui 3 stuks 0,20
0,39
zondag
chili con carne van gisteren 0,00 (3 porties)
wraps met kip en sla
kipfilet 250 gram 2,99
paprika diepvries 0,50
ui 1x 0,05
wraps diepvries 0,00
ijsbergsla-tomaat-komkommer 
rode ui 0,78
4,32 0,86 (5 porties)




2 opmerkingen:

  1. Die kip-pinda klinkt goed, staat voor volgende week op het slowcookermenu!
    Wilde je nog bedanken voor alle inspiratie die ik hier steeds opdoe.
    Groet,
    Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De kip-pinda smaakte prima. De volgende keer doe ik er wel wat meer groenten in; champignons, sugar snaps, prei en wortel extra. Alleen de paprika, lenteui en tauge vind ik wat weinig.

      Verwijderen