maandag 18 januari 2016

wat schaft de pot week 2

Afgelopen week was een rare week. We zijn het weekend weg geweest (feest). We kregen op het feest geen eten dus daar hebben we dan zelf voor gezorgd. Met de hele familie (hele is 12 personen) zijn we uit eten gegaan. We hadden nog een beetje geld in de familie pot, alles wat duurder was dan € 20,00 per persoon moest je zelf betalen, vandaar dat we voor € 11,20 uit eten zijn geweest.

Zondag waren we laat thuis. Ik had geen zin meer om te koken (manlief en dochter ook niet) en daarom hebben we dan maar een keer eten besteld. Ik mag zeggen dat het best wel een keer prettig is maar wat een geld. 43,50 Daar kan ik een paar dagen van koken. ;-(

Totale kosten deze week: € 96,87

Op vrijdag had ik ruim 6,0- 6,5  liter gastesoep gekookt. We hebben met zijn zessen soep gegeten en de soep die over was heb ik in diepvriesbakken gedaan en bevroren meegenomen naar mijn zusje. In de vorige eeuw (?!!) had ze voor het laatst gastesoep gegeten en voor haarzelf kookt ze het niet. Ze heeft vijf bakken soep gekregen dus ze kan een ruime tijd heerlijk gastesoep eten.

Perlgraupen gekocht in Duitsland


En dan nu wat schaft de pot:

maandag
stamppot boerenkool
met een gehaktbal
aardappels 1,2 kg. 0,67
boerenkool diepvries 2 x 450 gram 1,10
melk 100 ml. 0,06
mosterd 0,05
kruidenzout 0,02
rundergehakt bio 400 gram 2,99
ei bio 1x 0,19
paneermeel/kruiden 0,05
ui 1x 0,05
5,17 0,65 (8 porties)
augurken half potje 0,35
zilveruitjes paar el. 0,15
mosterd paar el. 0,04
chutney paar el. 0,06
0,60
dinsdag
mac and cheese uit de sc
pasta los gekookt
gehakt rund 900 gram 8,85
ei 1x 0,19
paneer + kruiden 0,05
courgette 2 stuks 0,98
champignons 250 gram 0,75
broccoli 300 gram 0,60
oregano/bouillonblokje/zout/peper/paprika 0,05
ui 1x 0,10
geraspte kaas 250 gram 1,37
bechamelsaus 1 liter
bloem 90 gram 0,04
zout 0,01
melk 1 liter 0,55
zonnebloemolie flinke scheut 0,05
13,59 1,13 (12 porties saus)
penne pasta 500 gram 0,49 0,08 (6 flinke porties)
salade van tomaat en komkommer
komkommer driekwart 0,44
tomaten 3 stuks 0,50
0,94
1 liter saus over
woensdag
wraps met pulled pork en
salade
wraps pak 12 stuks 1,39
pulled pork (uit de vriezer) ca 1,5 kg 0,00
salade;
tomaat 2 stuks 0,33
komkommer halve 0,30
ijsbergsla 0,30
wortel 0,05
gekookt ei bio 2 stuks 0,38
bbq saus 0,10
rode ui 1x 0,12
2,96 0,25 (12 wraps gevuld)
donderdag
curry met bloemkool, aardappel
en kipreepjes uit de sc
kipbraadlapjes 2 x 400 gram 5,98
kruiden:
massala 2 el. 0,05
kurkuma 3 tl. 0,02
karwijzaad 1 tl. 0,02
zout/peper 0,02
knoflook 2 teentjes 0,03
bloemkool in roosjes grote 1,49
romanesco bio 1,50
aardappels 1 kg. 0,58
ui 1 x 0,06
olie 1-2 el. 0,02
9,77 1,22 (8 porties)
vrijdag
gastesoep uit de sc
perlgraupen pakje 250 gram 0,59
hamlappen 400 gram 4,00
prei 2x 0,50
winterwortel bio 2x 0,30
paprika 3 stuks 0,99
courgette bio 2 stuks 1,50
bouillon 5 liter 0,25
knolselderij halve 0,50
zout/peper/laurier 0,03
8,66 1,44 (ca.6 liter soep)
zaterdag
uit eten 11,20
zondag
eten besteld  6 personen 43,50
wrap met pulled pork

Geen opmerkingen:

Een reactie posten