zondag 7 februari 2016

wat schaft de pot week 5

Het is alweer een paar dagen februari. Een uur duurt (soms) lang en een maand is zo om. Zoals wekelijk gebruikelijk is volgt nu mijn blog 'wat schaft de pot'.

Totale kosten deze week; €105,47

Een enorm bedrag maar vandaag komen er wel 19 eters over de vloer vanwege een verjaardag. De gasten krijgen een broodje (2) Indo pulled pork en/of een broodje Pulled Tjikken (kip) met rauwkost en komkommertjes in het zoet-zuur.

Het 'Pulled vlees' heb ik vrijdag in de slowcooker klaar gemaakt. Recept volgt komende week.

Verder weinig nieuws dus nu dan maar wat schaft de pot;

maandag





roti





sperziebonen 750 gram 2,43



wraps 12 stuks 1,57



aardappels 750 gram 0,40



kipbraadlapjes 800 gram 5,98



masala 2 el. 0,02



zout/peper/suiker





kurkuma/karwijzaad
0,02



uien 2 stuks 0,20



rode peper 1 x 0,02



knoflook 2 teentjes 0,02



bindmiddel
0,02





10,69 0,89 (2 wraps per persoon)







dinsdag





Aardappelschotel met





tandoori-kip, sperziebonen, wortel,




champignons en een salade




aardappelblokjes 900 gram 1,49



kipfilet  560 gram 3,16



tandoori kruiden 2,5 el. 0,08



zout 
0,02



olie 2 el. 0,02



sperziebonen 150 gram 0,42



wortelen 250 gram 0,24



champignons 400 gram 1,09



ui 1 grote 0,10



olie 1 el. 0,01





6,63 1,33 (5 porties)








ijsbergsalade





ijsbergsla halve krop 0,38



ui halve 0,05



tomaten 3 stuks 0,50



komkommer stukje 0,20



Feta kaas 50 gram 0,17



dressing
0,04





1,33 0,33 (4 porties)















woensdag





babi ketjap





stickey kip sesam





nasi uit de diepvries





mihoen met roerbakgroente




varkenslap  890 gram 4,44



uien 2 stuks 0,25



ketjap 150 ml. 0,37



citroengras 1 tl. 0,02



gember 2 tl. 0,04



knoflook 2 teentjes 0,03



sambal 1 el. 0,04



zout/peper/limoen
0,03



Chinese 5 kruidenmix 2 tl. 0,02





5,24



kip-sesam





kipfilet 1430 gram 8,08



honing 1/3 pot 0,40



ketjap kwart kopje 0,20



soja 75 ml 0,25



knoflook 2 teentjes 0,02



citroengras 3 theelepels 0,03



gember 3 theelepels 0,03



chili poeder 2 theelepels 0,03



gedroogde uitjes 4 el. 0,05



zout/peper
0,02



sesamzaadjes 5 el. 0,10



bindmiddel paar el. 0,03





9,24










Nasi uit de diepvries 3 porties











Noodles 250 gram 0,51



paprika 3 halven 0,50



prei 1 x 0,38



wortel 1x 0,15



witte kool bio kwart 0,38



ui 1x 0,06





1,97 0,66









honing-kip sesam 3 porties




in de diepvries ca. 750 gram










donderdag





stamppot boerenkool met




saucijsje en hachee





aardappels 1,1 kg. 0,65



boerenkool bio / dv 900 gram 1,44



melk 100 ml. 0,06



mosterd, kruidenzout, chutney 0,06



saucijsje 5 stuks 4,35



olie 2-3 el. 0,03



zilveruitjes, augurken
0,10





6,68 1,11 (6 porties)








hachee





hacheevlees 1,8 kg. 14,26



uien 1 kg. 0,85



kruiden en zout
0,04



olie 2-3 el. 0,03



bindmiddel
0,02





15,20





-7,60



helft opgegeten
7,60










vrijdag





patat, schnitzel, hachee en




ijsbergsalade





patat vers 1 kg. 1,45



schnitsel 4 stuks 6,26



hachee van gisteren 800 gram 7,60



ijsbergsalade





ijsbergsla halve krop 0,38



tomaten 2 stuks 0,33



komkommer stukje 0,20



ui 1 grote 0,10



feta kaas stukje 0,17



dressing
0,07





16,56 2,76 (6 personen)







zaterdag





restjes dag





rode curry  diepvries




kip sesam diepvries




pastasaus rood diepvries




pasta 250 gram 0,25



rijst 250 gram 0,21





0,46



komkommersalade





komkommer 1 hele 0,59



rode ui bio 1 kleine 0,15



zoet-zuur
0,06





0,80










zondag





broodje pulled Indo Pork




met rauwkost





Indo pulled pork 3,5 kg. 17,25



uien 1 kg. 0,85



kruiden; gember, peper,  0,50



Spaanse peper, citroengras, 




Chinese 5 kruiden, knoflook




koriander, ketjap, zout







18,60 0,62 voor ca 30 broodjes







pitta broodjes 20 stuks 1,98



witte bollen 10 stuks 0,79



bruine bollen 12 stuks 1,38





4,15



Pulled Tjikken





kipfilet 1 kg. 3,99



kruiden
0,20



ui 1x 0,10



tomatenblokjes 1 blikje 0,39





4,68 0,52 voor ca 9 broodjes







rauwkost





spitskool hele 0,99



wortel 1 grote 0,25



venkel bio 1 x 0,75



bleekselderij 3 stengels 0,41



bieslook 2 el. 0,05



kruidenzout
0,02



ananas blikje 0,69



mayonaise 3 el. 0,10





3,26



2 opmerkingen:

  1. Oh lekker, hier gaat vanavond ruim 2 kilo varkensnek in de slowcooker. Indo style. Vinden wij het lekkerste

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De pulled pork met bbq saus is lekker maar de Indo variant is zeker zo lekker. Ik maak hem lekker pittig met een hele Spaanse peper met pitjes. Het recept met de Indo heb ik geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen