zondag 14 februari 2016

wat schaft de pot week 6

Deze week is wat schaft de pot min 1dag. Vandaag zondag krijg ik een verrassingsmenu van mijn dochter. Erg leuk en ook wel eens prettig dat ik niet hoef te koken. Uiteraard heb ik in de koelkast een aantal producten zien liggen dus ik ben benieuwd. De grootste opgave is uit de keuken blijven en dat valt tegen ;-)

Voor woensdag heb ik Zwitserse aardappelschotel gekocht. Ik had eigenlijk rosti willen hebben maar dat was op in de supermarkt. Ik vraag me af of je gemakkelijk zelf rosti kunt maken. In een ver verleden heb ik het eens geprobeerd maar dat werd 'snot' met het bakken. Wie heeft er ervaring met zelf rosti maken en welk soort aardappel moet je ervoor hebben?

Totale kosten deze week: € 63,89 dit houdt in € 1,77 per persoon per dag voor de warme maaltijd.

En dan nu wat schaft de pot:


maandag




gekookte aardappels, bietensalade



gestoofde prei, kipburgers




 en rauwkostsalade




aardappels 1,2 kg. 0,65


rode bieten bio 510 gram 1,50


lente-ui 2 stuks 0,20


augurk 2 kleintjes 0,08


mayonaise  1 el. 0,03


kruidenzout
0,01


prei 530 gram 0,58


kipburgers 6 stuks 2,94


olie 4 el. 0,04




6,02 1,00 (6 porties)






rauwkostsalade




spitskool halve 0,50


wortel 1x 0,18


venkel bio 1 x 0,75


bleekselderij 2 stengels 0,16


bos ui 2 el. 0,05


kruidenzout
0,02


ananas blikje 0,69


mayonaise 3 el. 0,10




2,45








dinsdag




spaghetti met tomaten-gehakt



roerbakgroente en rauwkost



spaghetti 750 gram 0,75


hoh gehakt 500 gram 2,00


ei 1x 0,19


kruiden
0,06


champignons 400 gram 1,09


courgette 1x 0,49


paprika 3 halven 0,75


ui 1x 0,06


spaghetti kruiden 1 koffielepel 0,04


restant kaas 150 gram 0,82




6,24 0,89 (7 personen)












rauwkost van gisteren










woensdag




rosti ovenschotel met shoarma



en broccoli




kipshoarma 1 kg 7,38


olie 1-2 el. 0,02


broccoli 750 gram 1,34


Zwitserse aardappelschotel 2 zakken 3,42


kookroom 1 pakje 0,45


kaas restje dv 0,82




13,43 1,68 (8 porties)






donderdag




roti




sperziebonen 750 gram 2,24


wraps 12 stuks 1,99


aardappels 750 gram 0,40


kipbraadlapjes 800 gram 5,98


masala 2 el. 0,02


zout/peper/suiker




kurkuma/karweizaad
0,02


uien 2 stuks 0,20


rode peper 1 x 0,02


knoflook 2 teentjes 0,02




10,89 0,91 (2 wraps per persoon)






vrijdag




Reitersuppe




rundergehakt 1 kg. 8,01


uien 3 grote 0,40


paprika 3 rode 2,07


zilveruitjes potje 0,39


ananas blik 0,69


tomatenketchup 100 ml. 0,16


tomatenpuree 80 gram 0,22


ossenstaartsoep 1 liter 0,80 zelf gemaakt
water ca. 2 liter



kruiden;




worchester, tabasco, laurier



zout, peper, bouillonblokje, chili poeder 0,25




12,99 3,71 (3,5 liter soep)






stokbrood 1 hele 0,99








1 liter soep kost € 3,71 1 kop soep kost 1,24








zaterdag




curry met rijst en groenten




rijst 500 gram 0,43


vindaloo curry 2 el. 0,17


koriander, karwij, gember




kurkuma
0,05


ui 1 grote 0,09


kalkoenreepjes 915 gram 5,20


zout en peper
0,02


olie 2-3 el. 0,04


paprika 1 rode 0,69


courgette 1 x 0,59


kokosmelk 400 ml. 1,38


bindmiddel paar el. 0,04




8,69 1,09 (8 porties)






sperziebonen + wortel 250 gram + 400 gram 1,25 0,21







komkommer in zoet-zuur 1 komkommer 0,79


rode ui halve 0,10


azijn en suiker, zout en peper 0,05




0,94








zondag




verrassingsmenu van de dochter



nog niet bekend.




3 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je dochter vandaag voor je kookt! :-)
    Eet smakelijk alvast.

    Rosti heb ik nooit gemaakt zelf.
    Wel een keer knoflook-aardappelkoekjes maar kan dat recept niet meer terugvinden helaas want ze waren wel erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Knoflook aardappel koekjes klinkt ook goed. Zal FF zoeken

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

      Verwijderen