zondag 28 februari 2016

wat schaft de pot week 8

Morgen gaat de laatste week in dat dochter en schoonzoon hier logeren en mee eten. Het zal weer wennen zijn om van 6 personen naar 4 te gaan, zowel voor het koken als voor de wachttijden voor de badkamer ;-)zal het weer anders zijn. Alle grote pannen en schalen kunnen we weer opruimen en er wordt weer gekookt voor 4 personen. Ik ben benieuwd of het nog in de kosten gaat schelen.

Totale kosten deze week; € 79,61 delen door 6 dagen/delen door 6 personen is € 2,21.

Samengevat, ik heb iedere dag voor € 2,21 per persoon een warme maaltijd gekookt.

Ik vind wel dat je in de winter iets creatiever met de groente moet zijn. Bepaalde groenten zijn eigenlijk niet verkrijgbaar of dus toch wel, ze komen van ver weg. (sperziebonen, sugar snaps, snijbonen, paksoi, etc)

Natuurlijk zijn er heel veel Nederlandse (winter)groenten; winterwortel, spitskool, witte kool, groene kool, bloemkool, pastinaak, rode kool, rode bieten, zuurkool en ik zal er nog wel wat vergeten zijn. De meeste kolen vinden mijn huisgenoten 'niet zo lekker'. Tja, dan maar geen spitskool stamppot. Als ze allemaal aan tafel met een lang gezicht zitten, behalve ik zelf, dan laat je het wel.
We zijn de winter  aardig doorgekomen met diverse heerlijke maaltijden, soms toch van 'verwegistangroenten' . Als het binnenkort voorjaar wordt dan is het aanbod weer wat groter en ik ga ook weer het ea. verbouwen in mijn achterhethuis-bloembakken moestuin.

kipwraps met perzik (recept van L idl)

En dan nu wat schaft de pot;


maandag




stamppot rode bieten




met varkensrollade en gebakken champignons



aardappels 1,2 kg 0,62


varkensrollade 1,2 kg rauw 5,04


olie 2-3 el. 0,04


rode bieten bio 1,0 kg. 1,90


melk 100 ml. 0,06


kruidenzout
0,02


lenteui 2 stuks 0,30




7,98 1,14 (7 porties)






champignons 400 gram 1,09


ui 1x 0,10


kruiden/olie
0,02




1,21 0,24 (5 porties)






dinsdag




gehakt balletjes in roomsaus



met groente (Slowcooker) orzo en rauwkost



orzo 500 gram 0,69


hoh gehakt gekruid 850 gram 6,30


kookroom 2 pakjes 0,90


champignons 400 gram 1,09


ui 1 grote 0,15


courgette 1 x 0,59


paprika 1 rode 250 gram 0,80


zout/peper
0,02


bindmiddel paar eetlepels 0,04




10,58 1,18 (9 porties)






rauwkost;




appel 1 x Kanzi 0,42


venkel bio 1 x 0,75


bosui 2 stuks 0,20


tomaat 2 stuks 0,33


citroensap 1 el. 0,02


olie/azijn/peper/
0,03




1,74








woensdag




kipreepjes met roerbakgroente-perzikpuree



in wraps uit de oven.




kipreepjes  1 kg. 8,91


wraps 12 stuks 1,99


perziken groot blik 1,29


olie 1-2 el 0,02


tomatenblokjes 1 blikje 0,39


courgette 2 stuks 1,00


champignons 400 gram 1,09


ui 1x 0,10


prei 1x 0,26


geraspte kaas 150 gram 0,82




15,88 2,65 (2 wraps per persoon)






donderdag




gebakken krieltjes met salade,



beenham en sperziebonen



krieltjes 1,5 kg. 1,94


olie 2-3 el. 0,03


kerrie 1 koffielepel 0,04


zout/peper
0,02


beenham 750 gram 7,40


eikenbladsla bio 210 gram 1,50


ijsbergsla kwart krop 0,19


tomaten 2 stuks 0,33


komkommer stukje 0,15


ui halve 0,06


dressing
0,08


sperziebonen 500 gram 0,75


mayonaise/curry
0,25




12,73 2,12 (6 personen)






vrijdag




patat, hachee, kip, ijsbergsalade en rauwkost en loempia's

sperziebonen in zoetzuur



patat 2 x 700 gram 2,04


hachee diepvries 700 gram 7,68


kiploempia's  6 zelfgemaakt 0,96


kip 1,0 kg. 2,79


frikandellen 5 stuks 0,89




14,36 2,39 (6 personen)






rauwkost




rode kool bio halve 0,75


cranberry handje vol 0,38


zout/peper
0,02


azijn 2 el 0,02


olijfolie 2 el 0,05


suiker 2 tl. 0,03




1,25








ijsbergsalade




ijsbergsla halve krop 0,38


tomaten 2 stuks 0,33


gekookt ei 2 stuks 0,38


feta kaas 50 gram 0,17


stukje komkommer
0,15


ui 1 x 0,06


dressing
0,05


pijnboompitten 1 el. 0,15




1,67 0,42 (4 personen)






sperziebonen in zoetzuur



sperziebonen over van gisteren 0,00


ui 1 kleine 0,05


olie/azijn/suiker
0,05


zout en peper
0,02




0,12








zaterdag




lasagne uit de oven met rauwkost



verse lasagnebladen 250 gram 1,89


rundergehakt 600 gram 3,52


Italiaanse kruiden 1 koffielepel 0,04


olie 3 el 0,03


knoflook 2 teentjes 0,02


paprika 3 stuks 1,69


spitskool bio 300 gram 0,75


champignons 400 gram 1,09


ui grote 0,13


geraspte kaas 175 gram 0,96




10,12 1,12 9 porties






spitskool rauwkost




spitskool bio halve kool 0,75


wortel 1x 0,18


bleekselderij 2 stengels 0,16


kruidenzout
0,02


ananas blikje 0,69


mayonaise 3 el. 0,10


bieslook gedroogd 4 el. 0,08




1,98








zondag




uit eten bij een vriendin




6 opmerkingen:

  1. Die kipwraps met perzik...klinkt lekker!
    En 2,21 p.p. is netjes vind ik.

    Fijne zondag verder!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Och ja, vergeten: Je zal vast wel gaan merken dat je van 6 naar 4 personen gaat!
      Dat is best een verschil.

      Verwijderen
    2. Van 6 naar 4 personen zal schelen, in eten, stoken, douchen, de was. Het was fijn om hun een tijdje bij ons te hebben, zo leer je elkaar weer eens goed kennen. Zaterdag verhuizen ze en uiteraard helpen we mee.

      Verwijderen
    3. Recept van de wraps met perzikpuree (l idl) staat op de website van Lidl. Erg lekker vooral als je de kip lekker pittig maakt en dan het zoete van de perzik er tegenover.

      Verwijderen
    4. Alles goed verlopen met de verhuizing?
      Fijn dat jullie ze geholpen hebben, is altijd zo'n gestress...vind ik tenminste.

      Ja, ik had het recept al gevonden, er stond Lidl bij het bericht dus ik dacht al dat het daar te vinden zou zijn. Dankjewel!

      Verwijderen
    5. Vandaag en morgen gaan ze over. Dus dat wordt sjouwen, poetsen en veel uitpakken.
      Zondag is alles achter de rug.

      Verwijderen