vrijdag 25 maart 2016

Kip tandoori

Gisteren heb ik kip-tandoori gemaakt. Meestal gebruik ik bij een kip gerecht scharrelkipbraadlapjes want dit wordt minder snel 'droog' maar ik had nog kipfilet in de vriezer liggen en dat moet ook op.
Doordat de kip een halve dag in de marinade heeft gelegen was de kip heerlijk mals, niet droog dus.


Ingredienten:
voor de kip en marinade;

kipfilet 650 gram 4,06


tandoori kruiden 2 el. 0,07


olie 1 el. 0,01


Griekse yoghurt 2 el. 0,03


zout mespunt 0,01




4,18 0,84 (5 porties)






rijst 350 gram 0,30


doperwten 250 gram 0,37


sperziebonen 250 gram 1,00


wortel 150 gram 0,13


kurkuma 3 tl. 0,02




1,82 0,36 (5 porties)






tandoori saus;




ui 1x 0,07


knoflook 2 teentjes 0,04


koriander gedroogd 2 el. 0,04


koriander gemalen 1 tl. 0,01


karwijzaad gemalen 1 tl. 0,01


kurkuma 1 tl. 0,01


gerookt paprika halve tl. 0,01


gemalen amandel 3 el. 0,04


kaneel snufje 0,01


bouillonblokje stukje 0,02 (zelf gemaakt)
tomatenblokjes 2 blikjes 0,78


kokosmelk 1 blikje 0,69


bindmiddel
0,03


Griekse yoghurt 3-4 el. 0,07




1,83 0,37 (5 porties)
Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes.
Meng alle kruiden + yoghurt door de kipblokjes en zet dit voor minstens 12 uur in de koelkast.

Saus;
Snipper de ui en knoflook.
Maal de amandelen fijn (kan in een vijzel)
Verhit olie in een pan en bak de ui met knoflook.
Voeg alle kruiden toe en bak dit een paar minuten rondom.
Voeg de tomatenblokjes, gemalen amandel toe en bouillonblokje.
Gaar dit op een laag vuurtje ca. 10 minuten.
Voeg na 10 minuten kokosmelk toe en laat dit nog 10 minuten zachtjes koken.

Kook de rijst.
Gaar de doperwten, sperzieboontjes (in kleine stukjes) en wortel in blokjes gesneden.
Week de kurkuma in een schaaltje met 1 el. kokend water.
Meng alle gare groente en kurkuma door de  rijst.

Kip:
Verhit olie in een pan, bak de kipblokjes rondom gaar.

Voeg de gare kipblokjes toe aan de tandoori saus.

Serveer de tandoori  met (naan)brood en een lepel yoghurt over het gerecht.

Tandoori saus


Kip tandoori met gele rijst 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen