zondag 13 maart 2016

Wat schaft de pot week 10

Vanaf deze week eten we weer met 4 personen. Dochterlief en schoonzoon zijn verhuisd. Toch fijn dat hun eigen stekkie zo goed als klaar is. Woensdag kwam ze alleen nog even bij ons eten, schoonzoon was voor zijn werk weg en alleen eten is toch niet zo gezellig.

De kosten zijn inderdaad drastisch omlaag gegaan.

Totale kosten deze week; € 50,40  delen door 7 dagen, delen door 4 personen is € 1,80 per dag.

En wat hebben we gegeten;

maandag




stamppot boerenkool met




gehaktbal




aardappels 1 kg. 0,50


melk 100 ml. 0,06


boerenkool 600 gram 1,78


rundergehakt bio 400 gram 2,99


ei bio 1x 0,19


paneer en kruiden
0,05


ui  1x 0,07


mosterd
0,05


augurken
0,25


chutney
0,10




6,03 1,21 (5 porties)






1 portie in de vriezer










dinsdag




Sticky Chicken (uit de SC)




met roerbakgroente en noodles



scharrelkipbraadlapjes 800 gram 5,98


honing half kopje 0,32


sesamolie 1 el. 0,03


Spaans pepertje 1 kleine 0,04


knoflook 2 teentjes 0,04


zout / peper
0,02


soja saus 50 ml. 0,42


uien 2 stuks 0,15




7,00 1,75 (4 personen)






noodles 250 gram 0,49 0,12 (4 personen)






roerbakgroente:




courgette 1 x 0,49


prei 1 x 0,30


wortel 1 x 0,25


champignons 400 gram 1,09


ui 1 x 0,10


olie
0,02




2,25 0,56 (4 personen)







totaal 9,74 2,44 (4 personen)






woensdag




aardappelblokjes met tandoori kip



doperwten, wortel, sperziebonen en



ijsbergsalade 




aardappelblokjes 1,2 kg. 1,98


kipfilet 635 gram 3,50


tandoori kruiden 2 el. 0,09


zout en peper
0,02


olie 2 el. 0,02


doperwten 200 gram 0,20


winterwortel bio 250 gram 0,31


sperziebonen 250 gram 0,37




6,49 1,30 (5 personen)






ijsbergsalade;




ijsbergsla halve krop 0,38


tomaten 2 stuks 0,33


komkommer stuk 0,25


ui halve 0,05


slasaus
0,08




1,09 0,27 (4 personen)






mayonaise en curry
0,25








donderdag




spaghetti met gehaktballetjes(uit de sc)



groenten en rauwkost




spaghetti 500 gram 0,49


tomatenblokjes 1 blikje 0,39


passata 1 pak 0,35


rundergehakt 500 gram 3,74


ei 1x 0,19


kruiden
0,06


courgette bio 2 stuks 1,50


paprika 1 rode 0,50


ui 1x 0,06


spaghetti kruiden 1 koffielepel 0,04


restant kaas 150 gram 0,82




8,14 1,16 (7 personen)






750 gram saus over en wat spaghetti










spitskool halve 0,50


wortel 1x 0,18


bleekselderij 2 stengels 0,16


bos ui 2 el. 0,05


kruidenzout
0,02


ananas half blik 0,45


mayonaise 3 el. 0,10




1,45








vrijdag




broodje kipshoarma




met rauwkost van gisteren.




scharrelkipbraadlapjes 800 gram 5,98


shoarmakruiden 2 el. 0,10


zout
0,02


olie 1-2 el. 0,02




6,12 1,53 (4 personen)






pittabroodjes mini 10 stuks 0,99


knoflooksaus
2,40








rauwkost van gisteren










zaterdag




spaghettisaus+spaghetti van donderdag



erwtensoep uit de vriezer










zondag




wraps met kipreepjes




roerbakgroente en salade




wraps 4 stuks 0,66


scharrelkipbraadlapjes 400 gram 2,99


paprika 3 stuks 1,69


prei bio 1 x 0,50


champignons 250 gram 0,75


olie 1-2 el. 0,02


kruiden
0,02


chili saus
0,20




6,83 1,71







ijsbergsla kwart krop 0,22


tomaten 2 stuks 0,33


komkommer stukje 0,20


rode ui 1x 0,12




0,87 0,29

3 opmerkingen:

  1. Fijn. Inspiratie opdoen. Hoe maak je een lekkere salade met spitskool?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. spitskool julienne snijden (met een mandoline of tv hobel) wortel, ui, bleekselderij ook julienne snijden. Ananas uit laten lekken. Alle ingredienten mengen. Iets kruidenzout toevoegen, een paar eetlepels mayonaise en een paar eetlepels bieslook (bosui) toevoegen. Salade is ca. 3 dagen gekoeld houdbaar.

      Verwijderen