zondag 20 maart 2016

wat schaft de pot week 11

Afgelopen week heb ik weer het ea. in de slowcooker klaar gemaakt. De meeste gerechten heb ik al vaker gemaakt en zijn erg smakelijk. Zaterdag weer een probeersel gemaakt; risotto.
Nooit meer doen, het was smakelijk maar het zag er niet uit en het was zo plakkerig. Helaas geen foto van gemaakt. De volgende keer maak ik risotto gewoon in een pan.

De kosten voor afgelopen week: € 47,67 delen door 6 dagen is 7.94 delen door 4 personen is € 1,99


roti 

En dan nu wat we hebben gegeten;

maandag




aardappelpuree met rode kool,




witte bonen in tomatensaus en saucijsje



saucijsjes 4 stuks 3,12


olie 1-2 el 0,02


jusbinder 1 el. 0,02


rode kool pot 1,19


aardappels 1,0 kg. 0,50


melk 100 ml 0,06


zout/peper/mosterd
0,02


witte bonen in tomatensaus halve pot 0,38




5,30 1,32 (4 personen)






restje aardappelpuree over










dinsdag




roti




sperziebonen 600 gram 1,90


wraps 8 stuks 1,36


aardappels 600 gram 0,35


kipbraadlapjes 800 gram 5,98


masala 2 el. 0,02


zout/peper/suiker
0,02


kurkuma/karwijzaad
0,02


uien 2 stuks 0,20


rode peper 1 x 0,02


knoflook 2 teentjes 0,02


bindmiddel paar el. 0,04




9,93 0,83 (2 wraps per persoon)
woensdag




chili con carne (uit de SC)




met de aardappelpuree van maandag



rundergehakt bio 300 gram 2,24


runder gehakt  200 gram 1,39


chili con carne kruiden 1 el 0,05


zout / peper
0,02


uien 2 stuks 0,25


paprika rood (ca. 500 gram) 2 stuks 1,55


winterwortel bio 250 gram 0,31


mei raapjes bio 250 gram 0,75


bleekselderij 2 stengels 0,38


tomatenblokjes 2 blikjes 0,78


gemengde bonen 2 potjes 1,98


kidney bonen 1 blikje 0,39


bouillonblokje (zelf gemaakt) stukje 0,05




10,14 1,27 (8 personen)






aardappelpuree van maandag
0,00








2 porties in de vriezer




2 porties in de koelkast










donderdag




gekookte aardappels met slavink,




rode bietensalade, koolrabi en champignonroomsaus


aardappels 1 kg 0,50


slavink 4 stuks 3,13


olie 1-2 el. 0,02


jusbindmiddel 2 el. 0,03


bieten bio 650 gram 1,19


augurken 2 stuks 0,16


lente ui 3 stuks 0,20


mayonaise 1,5 el. 0,05


kruidenzout
0,02


koolrabi bio 1x 0,75




6,04 1,51 (4 personen)






champignons 500 gram 0,99


slagroom pakje 0,40


bindmiddel
0,05


zout/peper
0,02




1,46



helft is op 0,73














vrijdag




uit eten










zaterdag




chili con carne (2 porties) diepvries 0,00


risotto met spinazie, champignons en kaas



risotto bio 250 gram 2,00


spinazie 100 gram 1,00


Padano kaas paar el. 0,75


champignons 400 gram 1,09




4,84 1,21 (4 personen)






zondag




lasagne met komkommer/tomaat salade



lasagne bladen vers 250 gram 1,89


rundergehakt 500 gram 3,47


wortel 250 gram 0,20


prei bio 2x 1,50


spinazie 100 gram 1,00


bechamelsaus halve liter 0,37


Italiaanse kruiden 1 el. 0,02


olijfolie 1-2 el. 0,02


tomatenblokjes 1 blik 0,39


bleekselderij 2 stengels 0,19


kaas 150 gram 0,82




9,87 1,65 (6 personen)






2 porties over.










komkommer 1x 0,55


tomaten 2 stuks 0,26




0,81


4 opmerkingen:

  1. Oeh, roti! Ik moet dat toch weer eens eten als ik wat meer koolhydraten mag van mezelf ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier lusten ze er pap van. De garam masala meng ik tegenwoordig zelf. Alle enkelvoudige kruiden heb ik in huis.

      Verwijderen
  2. Ach ja, niet geschoten is altijd mis... Maar, ik ga dus geen risotto in de slow cooker maken, dank voor het advies!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had het recept van mijn zusje gekregen en die heeft het ook in haar slowcooker klaar gemaakt. Zij vond het blijkbaar wel lekker. (of het was beter gelukt bij haar ;-)

      Verwijderen