zondag 6 maart 2016

Wat schaft de pot week 9

Alweer een week voorbij. Deze week zaten we met 5 personen aan tafel. Schoonzoon was voor zijn werk in het buitenland. En inderdaad de kosten zijn iets gezakt, waarschijnlijk ligt het ook aan wat er wordt gekookt.
Maandag heb ik gelijk maar erwtensoep gekookt. Schoonzoon kon geen erwtensoep meer zien ;-) Hij was er toch niet dus hebben wij het lekker wel gegeten.
Ik vind veel groente op moment duur. De paprika's kosten per trio € 1,69 dit was een week geleden nog € 1,39.- 1,19. Een aantal groenten zijn wel goedkoop, bloemkool, winterwortel, prei en spitskool maar  van bloemkool en spitskool  houden de huisgenoten niet zo van.

Totale kosten deze week; € 63,78   (per persoon per dag € 1,82)

En wat hebben we dan gegeten:


maandag




erwtensoep uit de slowcooker




erwten 900 gram 1,49


winterwortel 350 gram 0,30


prei 500 gram 0,79


knolselderij halve ca. 450 gram 0,50


uien 3 grote 0,26


bouillonblokje stukje 0,05


zout, peper, laurier
0,03


bouillon van botten 6 liter 0,50


rookworst 2 stuks 6,50



Ca 6,5 liter soep 10,41 1,60 (per liter soep)






uit 1 liter soep haal je ca. 3 kommen soep



1 kom soep kost
0,53








dinsdag




pasta carbonara




spekjes 3 helften 2,08


ui 1x 0,15


courgette 3 stuks 1,47


champignons 400 gram 1,09


ei-gelen bio 6 stuks 0,57


penne pasta 500 gram 0,49


room 2 pakjes 0,90




6,75 0,84 (8 porties)






rucola kwart zakje 0,20


geraspte kaas 100 gram 0,55




0,74 0,25 (3 porties)






woensdag




zuurkoolschotel met gehakt en banaan



aardappels 1,2 kg 0,65


zuurkool bio pakje 500 gram 0,79


bananen 3 stuks 0,60


rundergehakt  500 gram 3,69


olijfolie 1-2 el. 0,03


ui 1x 0,10


ketjap 3 el. 0,05


ui 1x 0,10


tomatenpuree 3 el. 0,02


melk 150 ml. 0,08


mosterd 1 el. 0,02


kaas restje 0,25




6,37 1,27 (5 porties)






donderdag




roti met wraps




sperziebonen 1 kg. 3,38


wraps 12 stuks 1,39


aardappels 750 gram 0,43


kipbraadlapjes 800 gram 5,98


masala 2 el. 0,02


zout/peper/suiker
0,02


kurkuma/karwijzaad
0,02


uien 2 stuks 0,20


rode peper 1 x 0,02


knoflook 2 teentjes 0,02




11,48 0,96 (2 wraps per persoon)






2 porties saus over 










vrijdag




pasta met zalm-room




tagliatelle 750 gram 1,04


doperwten dv 200 gram 0,46


courgette 2 stuks 0,98


champignons 800 gram 2,18


ui 1x 0,10


kookroom 2 pakjes  0,90


kruiden
0,04


bindmiddel
0,02


gerookte zalm 200 gram 2,99


zalm 250 gram 2,15




8,71 1,09 (8 porties)






2 porties saus over










zaterdag




pasta zalm-room van gisteren




penne pasta gaar dv 250 gram 0,00


roti van donderdag 1 portie



wraps 2 stuks diepvries









tomaat-komkommer salade




komkommer halve 0,45


cherry tomaatjes 10 stuks 0,40


dressing
0,03




0,87


zondag




pittige satestoof met rijst en




sperziebonen.




rundvlees 1,5 kg. 13,18


uien 3 grote 0,50


pindakaas met nootjes 3 el 0,34


ketjap 50 ml. 0,25


sambal 2 el. 0,05


kokosmelk 1 blikje 0,69


zout en peper
0,02




15,03 2,50 (6 porties)






rijst 500 gram 0,43


sperziebonen 750 gram 3,00




3,43 0,57 (6 porties)

6 opmerkingen:

  1. Hmmm, lekker menu had je! Zelfgemaakte erwtensoep ben ik ook gek op.
    Maak het bijna nooit moet ik bekennen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sinds ik een slowcooker heb maak ik het veel vaker. In de pan brand het bij mij altijd aan. In de slowcooker heb je er geen omkijken naar.

      Verwijderen
  2. Hm nig een vraag. Pasta carbonara is gewoon eigenlijk room? Welke room gebruik je? En welke bio eigelen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pasta carbonara is een combi van room en uitgebakken spekreepjes. De room die ik gebruik is gewoon een pakje houdbare slagroom. De eigelen zijn om het geheel te binden. De roert de room met de eigelen in een kom, zout/peper toevoegen. Spekreepjes uitbakken in een ruime pan, uitscheppen en bewaren. In het vet bak je ui, champignons en courgette. Pasta kook je apart, giet je af en voeg je aan de gare ui, champignons, courgette toe. Daarna giet je room-ei geel mengsel toe en goed roeren, het moet een gebonden gare saus worden.

      Verwijderen
    2. Ei gelen zijn gewoon eieren gesplitst in wit en ei dooier. Het wit vries ik in, kan ik voor een ander recept gebruiken.

      Verwijderen
    3. O ja, als laatste roer je de uitgebakken spekreepjes er weer door.

      Verwijderen