maandag 4 april 2016

wat schaft de pot week 13

Wat later dan gebruikelijk 'wat schaft de pot'. Afgelopen weekend zijn we weg geweest. Niet met ons vertrouwde campertje maar in een echt hotel. We hadden vorig jaar van de kinderen en ouders twee weekendjes weg bonnen gekregen. Nu hebben we 1 bon gebruikt de andere volgt in het najaar.
We hebben een combi gekozen; treinkaartje en hotel. Prima regeling. Uiteraard kost zo'n weekend wel wat, je moet immers wel eten. Als consuminderaar is dat een aderlating maar ik denk maar zo, het laatste hemd heeft geen zakken.

En dan nu wat anders; Wat schaft de pot. Uiteraard maar 5 dagen hoeven koken en zoonlief en hondje zijn wezen logeren bij onze oudste dochter en vriend.

Totale kosten deze week; € 32,81 delen door 5 dagen, delen door 4 personen is € 1,64 per persoon per dag.

Komende week (weken) gaan we de diepvries leeg eten. We kunnen weer vlees kopen van een huisslachting en dan moet er wel plek zijn in de vriezer.
Uiteraard koop ik wel zuivel, verse groente, brood en fruit want dat hebben we niet in de vriezer. Oh, toch wel brood dat zit wel in de vriezer en wat sperziebonen en doperwten maar dat is het dan.


Wat hebben we afgelopen week gegeten;


maandag (2e paasdag)




erwtensoep van zaterdag 0,00














dinsdag




curry madras met rijst




curry pakket met;
2,40


bloemkooltje




rode ui




limoen




2 tomaten




1 rode paprika




pakje kokosmelk




curry pasta




extra




champignons 400 gram 1,09


kipfilet 680 gram 3,46


rijst 350 gram 0,30




7,25 1,45 (5 personen)






woensdag




gekookte aardappels met rollade



en bietensalade




aardappels 1 kg. 0,50


rollade 600 gram 8,40


olie 4 el. 0,04


juspoeder 2 el. 0,04


bieten bio 9 ons 1,50


augurken 2 x 0,08


mayonaise 1 el. 0,05


lenteui diepvries 0,05


champignons 400 gram 1,09


ui 1x 0,07


olie 1-2 el. 0,02




11,84 2,96 (4 personen)






donderdag




spaghetti met roerbakgroente



hoh gekruid gehakt 650 gram 6,74


tomatenblokjes 2 blik 0,78


winterwortel 1 grote 0,20


courgette 1x 0,59


prei bio 1x 0,50


spaghetti 500 gram 0,49


spaghettikruiden 1 tl. 0,02


zout / paprika
0,02


geraspte Padano
0,25




9,59 1,60 (6 personen)






ijsbergsla kwart 0,22


komkommer stukje 0,15


dressing
0,05




0,42 0,14 (3 personen)






vrijdag




roseval aardappeltjes




hamburger en sla




roseval aardappeltjes 750 gram 0,40


hamburger 3 stuks 2,10


mayonaise paar el. 0,20


sperziebonen 1 portie 0,30


sla;




ijsbergsla kwart 0,22


botersla kwart 0,22


tomaat 1x 0,14


komkommer stukje 0,10


dressing
0,04




3,72 1,24 (3 personen)






zaterdag




uit eten
48,40








zondag




uit eten
28,40


2 opmerkingen:

  1. Geweldig weekmenu! Ik vind het zo leuk dat jij naast de alom bekende Hollandse pot, ook exotische en daardoor minder bekende gerechten als curry eet, leuk, leuk, leuk. En vast ook heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer zo afwisselend mogelijk te koken. Aardappels, pasta, rijst enz. eigenlijk lusten wij (bijna) alles wel. Ook nieuwe recepten, nieuwe kooktechnieken probeer ik uit (tot op zekere hoogte want koken met stikstof begin ik niet aan) Ik ben een hobby kok en leer nog steeds bij. En helaas ook hier mislukt er wel eens wat, de risotto van twee weken geleden. Erg jammer van de ingredienten maar weer een leerproces.

      Verwijderen