zondag 17 april 2016

wat schaft de pot week 15

Ook deze week heb ik weer het ea. uit de diepvries opgemaakt. Het gaat niet zo snel als ik zou willen. Er ligt nl wel heel veel kip, kalkoen in de vriezer en dat elke dag eten vinden we niet zo lekker.
Dus toch proberen te variëren.

De ene keer zet ik in de lijst X aantal porties en een andere keer X aantal personen. Het blijft moeilijk kiezen. Over het algemeen gaat hier het eten op en dan hebben we met z'n vieren gegeten maar er blijven ook wel eens porties over en die vries ik dan in.

Wat is dan een 'normale' portie;
Aardappels - vrouw 200 gram, man 250 gram
vlees (vis) - vrouw 100 gram, man 125 gram
Groente - vrouw 250 gram, man 250 gram (aan gekookte groente is dit te doen, 250 gram sla is heel veel)

pasta en rijst - vrouw 75-80 gram, man 75-80 gram (droog). Dit levert na bereiden ca. 200 gram op.

vetten (om te bakken) 1 el. per persoon.

Er zijn ook mensen die vleesvervangers eten ik neem aan dat een gekochte portie in de winkel de juiste hoeveelheid is per dag. Ik kan het je niet zeggen want wij eten geen vleesvervangers.

Wij eten meer dan de advies hoeveelheden. Is dit goed, is dit slecht? Als je overgewicht hebt zeker wel.
Ik maak me niet zo druk als ik van het bovenstaande wat meer eet, dat wat ik NIET eet staat hier niet bij.  Het wordt ook niet aanbevolen. Wat eet ik niet; candybars, snoep, chocolade, gemaks eten (pizza, mac- behalve zelf gemaakt) , weinig koek/gebak, weinig vleeswaren, weinig snacks. En als ik het niet koop dan eten de huisgenoten het ook niet. Wat je niet in huis hebt kun je niet naar binnen schuiven. Natuurlijk eten we ook wel eens ongezonde dingen maar als je dat dan maar  af en toe doet. Volgens mij eten we afwisselend genoeg met veel groente dus gezond.

De totale kosten van deze week: € 47,73 delen door 7 dagen, delen door 4 personen is € 1,70 per persoon per dag.

Donderdag hebben we biefreepjes gegeten. Van vier biefstukjes had ik zelf reepjes gesneden en geroerbakt met Teryaki saus. Ik mag zeggen de smaak was prima maar de reepjes waren niet zo mals. Nu zijn onze tanden en kiezen nog prima in orde maar het is wel een klein dompertje. Overigens was de gele rijst met de roerbakgroente heerlijk met de Teryaki saus. Een dag later heb ik samen met zoon de rest van de rijst opgegeten en hier had ik zelfgemaakte saté bij gemaakt en ik mag zeggen kip is toch wel veel malser.


lasagne


En wat hebben we gegeten;


maandag




Indische kip met noodles




en sajoer boontjes




kipfilet 620 gram 3,26


soja 50 ml. 0,06


knoflook 2 teentjes 0,03


gember
0,03


zout/peper
0,02


noodles 250 gram 0,49


sperziebonen 725 gram 2,17


kokosmelk kwart blikje 0,17


sambal 2 tl. 0,04


zout/peper
0,02


gember
0,03


trassi mespunt 0,03


knoflook 1 teentje 0,01




6,35 1,27 (5 porties)






1 portie over










dinsdag




gekookte aardappels met




bietensalade en runderworst




runderworst (dv) 4 stuks 2,64


olie 1 el 0,02


aardappels 1,0 kg. 0,50


bieten bio 600 gram 0,61


augurk 2 stuks 0,06


zilverui 2 el. 0,06


mayonaise 1 el. 0,05


zout / peper
0,02


lenteui 2 stuks 0,20




4,16 1,04 (4 porties)






woensdag




tagliatelle met roerbakgroente




in room-zalm saus




tagliatelle 400 gram 0,56


olie 1-2 el. 0,02


courgette 2 stuks 0,88


broccoli 500 gram 0,99


ui klein 0,10


zalm (dv) 325 gram 2,79


slagroom 2 pakjes 0,90


kurkuma, peper, zout 
0,03


bindmiddel
0,05


bouillonblokje stukje 0,03


geraspte kaas (dv) 100 gram 0,55


rucola handvol 0,00 eigen oogst


6,90 1,15 (6 porties)






2 porties over










donderdag




biefreepjes teryaki met rijst en 




roerbakgroente




biefreepjes (dv) 600 gram 3,52


olie 1-2 el. 0,03


teryakisaus 1 flesje 0,89




4,44 1,11 (4 personen)






rijst 400 gram 0,34


roerbakgroente;




paprika 1 rode 0,60


prei 1 x 0,30


paksoi bio 1 x 1,25


courgette bio 2 stuks 1,50


winterwortel 250 gram 0,21


ui klein 0,10


knoflook 3 teentjes 0,04


kurkuma, peper, gember
0,02




4,36 0,73 (6 porties)






2 porties rijst met groente over










vrijdag




rijst met groente van gisteren




met  saté en gebakken ei




rijst en groente 
0,00


saté saus 100 gram 0,14


saté (gaar) 4 stokjes 0,79


gebakken ei 2x 0,38


olie drupje 0,01




1,32
(2 personen)






zaterdag




gyros met pitabroodje




zelf gemaakte tzatziki en ijsbergsla




gyros (dv) 1 kg. 7,95


pitabroodjes 6 stuks 0,95




8,90 2,23 (4 porties)
tzatziki




komkommer 1x 0,59


yoghurt bio 300 ml. 0,29


tzatziki kruiden 3 el. 0,04




0,92








ijsbergsla kwart 0,15


tomaten 2 stuks 0,24




0,39 0,13 (3 porties)






zondag




lasagne met rauwkost




spitskool halve 0,50


wortel 1x 0,25


ui 1x 0,15


bleekselderij 3 stengels 0,41


bieslook 2 el. 0,05


kruidenzout
0,02


ananas blikje 0,69


mayonaise 3 el. 0,10




2,16








lasagne uit de oven met rauwkost




verse lasagnebladen 250 gram 0,95 (50% korting)
rundergehakt dv 500 gram 3,69


Italiaanse kruiden 1 koffielepel 0,04


olie 3 el 0,03


knoflook 2 teentjes 0,02


paprika dv 250 gram 0,85


groene kool bio 300 gram 0,75


wortel 250 gram 0,21


sperziebonen diepvries 150 gram 0,22


ui grote 0,13


geraspte kaas dv 175 gram 0,96




7,85 1,12  (7 porties)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen